LIGA PRVAKA

ATALANTA - VALENCIA 4:1 Sjajna Atalanta i Pašalić pomeli Španjolce

Foto: EPA-EFE

ATALANTA je u fantastičnoj prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedila Valenciju 4:1 i napravila velik korak prema četvrtfinalu.

Talijani su u svojoj prvoj utakmici u nokaut-fazi Lige prvaka u povijesti odigrali sjajno. Jedina mrlja na njihovoj pobjedi je gol Denisa Čeriševa pred kraj susreta, koji je gostima dao tračak nade, ali po onome što smo vidjeli, teško će Valencia nadoknaditi ovoliki zaostatak.

Atalanta je od prve minute krenula žestoko na goste i već u 8. minuti je morala povesti, ali je Domenech sjajno obranio čisti zicer Mariju Pašaliću. Talijani su nastavili s napadima i osam minuta kasnije zasluženo poveli. Gomez je povukao akciju po lijevoj strani i poslao savršenu loptu u peterac, gdje ju je Hateboer proslijedio u gol.

Gasperinijeva momčad je nakon vodstva malo stala i Valencia je došla do zraka. Mogla je doći i do izjednačenja u 30. minuti kad je brzo izvela slobodan udarac, ali je Torresov udarac zaustavila stativa. Pet minuta kasnije Guedes je dobrom loptom tražio Mangalu, koji je malo zakasnio na ubačaj, no kako se bližilo poluvrijeme, Atalanta se probudila i u 42. minuti riješila utakmicu. Pašalić je našao Iličića na vrhu šesnaesterca, Slovenac je sa sebe otresao Guedesa i strašnim udarcem pogodio rašlje za 2:0.

Valencia proigrala prekasno

Valencia nije imala odgovora na Atalantine kontre, mučila se s kreacijom igre i proigrala je kad je već bilo prekasno. A do tada je Freuler u 58. minuti prekrasnim golom povisio na 3:0, a u 63. je Hateboer nakon krasne solo akcije drugim golom na utakmici probio Domenecha za 4:0.

Atalanta - Valencia Rezultati uživo

Minutu i pol prije njegovog gola Carlos Soler je s pet metara promašio čisti zicer, ali je Denis Čerišev u 66. bio precizniji. Nedugo nakon što je ušao, Rus je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut za 4:1. Taj gol kao da je presjekao Atalantu, čija igra se raspala, i pravo je čudo da Valencia do kraja nije zabila još koji gol i potpuno zakomplicirala uzvrat.

U 70. minuti Gollini je skinuo čisti zicer Čeriševu, a nešto kasnije je Kevin Gameiro iz dobre situacije pucao pokraj gola. Wass je u 80. minuti odlično ubacio, ali je lopta bila prejaka za Torresa i propala je posljednja Valencijina prilika.

Odličnu utakmicu odigrao je Mario Pašalić. Hrvatski reprezentativac sudjelovao je kod dva gola svoje momčadi, a imao je i jednu veliku priliku, koju nažalost nije iskoristio. No Pašalić je još jednom pokazao da postaje nezamjenjiv dio Gasperinijeve momčadi, koja u četvrtfinalu LP-a nikom neće biti lagan protivnik. Ako se ondje nađe.

 

Pročitajte više