LIGA PRVAKA

ATLETICO - JUVENTUS 2:0 Atletico u pet minuta razbio Juventus

Foto: EPA

NA mišiće, na borbu, na cinizam. Tako je Atletico slomio Juventus na prepunom Wanda Metropolitano stadionu te došao blizu četvrtfinala Lige prvaka.

Završilo je 2:0 golovima Jose Gimeneza u 79. te Diega Godina u 84. minuti i to nakon prekida. Pritom su Talijani preživjeli još jedan gol, onaj Alvara Morate u 73. minuti kada je njemački sudac Felix Zwayer uz pomoć VAR-a poništio to zbog faula nad Giorgijem Chiellinijem.

Atlético Madrid - Juventus Live Score

Poslije izjednačenih prvih 45 minuta gdje smo gledali fizičko-taktičku borbu za svaki pedalj terena, najviše se pričalo o dvije sporne situacije pred golom Juventusa.

VAR svaki put na strani gostiju

Prva se dogodila već u prvoj minutu nakon duela Matuidija i Griezmanna, njemački sudac ostao je miran. u 27. minuti De Sciglio ruši Diega Costu u trku na rubu šesnaesterca Juventusa, Zwayer uz pomoć VAR-a izvlači to na rub i gosti se spašavaju. Za HRT-ovog sudačkog eksperta Marija Strahonju obje odluke donesene su ispravno.

Od igre nismo vidjeli previše u toj dionici, no drugo poluvrijeme donosi jači tempo. U 53. minuti Diego Costa je pobjegao s centra poslije kiksa Juventusovih stopera, izašao sam na golmana Juventusa i pucao pored gola.

Potom je uslijedila ofenziva Atletica gdje je Simeone otvorio igru i napao pobjedu, osobito ubacivanjem ofenzivca Coree umjesto veznjaka Kokea i Atletico je krenuo napadati u kontinuitetu iz čega su proizašli prekidi iz kojih su pali golovi.

Urugvajski stoperi isprašili Juventus u pet minuta

Prvi je stigao u 79. minuti. Poslije kratke gužve u kaznenom prostoru Juventusa, Gimenez je u padu zahvatio loptu i poslao je u mrežu. Šokirana Stara dama za pet minuta opet je pala.

Opet prekid, ponovno je koban bio Urugvajac, ovaj puta kapetan Diego Godin najspretnije se snalazi u fliperu gdje je lopta nesretno pogodila Marija Mandžukića. 

Juventus je zaprijetio preko Ronalda u 91. minuti, ali za savladati Jana Oblaka potrebno je puno više. Spomenimo kako je Atletico za uzvratnu utakmicu zbog akumuliranih žutih kartona izgubio Diega Costu i Thomasa Parteyja.

Uzvratna utakmica igra se 12. ožujka u Torinu.

Pročitajte više