liga prvaka

ATLETICO - LIVERPOOL 1:0 Vrsaljko i Atletico pobijedili prvaka Europe

Foto: Guliver Image/Getty Images

U PRVOM susretu osmine finala Lige prvaka Atletico je u Madridu golom Saula iz 4. minute s 1:0 pobijedio aktualnog prvaka Europe Liverpool.

Liverpool je uoči utakmice bio veliki favorit. Redsi igraju nevjerojatno, u Premiershipu gaze sve pred sobom i nakon 30 godina napokon će uzeti naslov prvaka Engleske.

S druge strane, Atletico kašljuca u La Ligi. U Primeri su četvrti iza Getafea, velikih 13 bodova udaljeni od vodećeg Real Madrida. Ipak, momčadi koje vodi Cholo Simeone nikad se ne smije unaprijed otpisati. Možda nisu u najboljoj formi, možda i nemaju najkvalitetniju momčad, ali karaktera, hrabrosti i motiva im nikad ne nedostaje.

To su pokazali i večeras. Liverpool je imao 73 posto posjeda lopte, ali do gola nisu znali kako doći. Štoviše, nisu imali ni neke velike prilike, nisu uputili nijedan udarac u okvir gola, a Atletico je igrao mudro. Strpljivo, čvrsto, pametno. Znao je što želi i kako doći do toga.

Atlético Madrid - Liverpool Rezultati uživo

Do gostovanja u Madridu, Liverpool je ove sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima upisavši svega dva poraza - prvi na otvaranju Lige prvaka na gostovanju kod Napolija (0:2), a drugi u engleskom Liga kupu od Aston Ville (0:5), no Redsi su u toj utakmici nastupili s U-23 momčadi, najmlađom postavom u 127 godina dugoj klupskoj povijesti.

Protiv Atletica doživjeli su i drugi poraz u elitnom natjecanju Starog kontinenta.

Diego Simeone znao je da nema smisla nadigravati se s tehnički nemjerljivo moćnijom momčadi. Atletico je pustio Liverpoolu loptu, prepustio im je posjed i svoju je šansu čekao iz kontri i prekida.

Upravo je tako pao gol koji je odlučio pobjednika. Nakon kornera i gužve u petercu, lopta je pala pred Fabinha koji nije uspio reagirati i izbiti loptu, već ju je nespretno gurnuo prema svom golu i asistirao Saulu za vodstvo Atletica.

Odmah nakon toga Correa je imao odličnu šansu, ali je tukao pokraj gola, a u 25. minuti Morata je imao zicerčinu. Bio je sam ispred Alissona, na nekih pet, šest metara, riješio se svog čuvara i tukao, a vratar Liverpoola je čudesno obranio.

Liverpool je tada krenuo ozbiljnije i agresivnije, ali nije to bila njihova večer. Osim inicijative, jalove inicijative, Redsi u prvih 45 minuta nisu stvorili nijednu šansu, a Atletico je uživao u igri koja je išla na njegov mlin. Diego Simeone je taktički totalno nadmudrio Jurgena Kloppa. Obrana Atletica igrala je fantastično. Felipe, Savić i Vrsaljko bili su na svakoj lopti, a posebno je bilo impresivno gledati način na koji su zaustavljali Manea i Salaha, dva najbolja igrača prvaka Europe. Čim bi Senegalac i Egipćanin primili loptu, jedan ili dvojica braniča Atletica bili bi na njima. Liverpool je bio totalno nemoćan.

Slično se igralo i u nastavku, s tim da se Atletico još više zatvorio, a početak drugog poluvremena izgledao je kao da se igra mali nogomet. Liverpool je kampirao na dvadesetak metara od Oblaka, ali osim jedne šanse Hendersona i udarca glavom Salaha, nisu ništa napravili.

Liverpool je bolja momčad, ali u nogometu često ne pobjeđuju bolji. Diego Simeone to jako dobro zna.

Pročitajte više