TRANSFERI

"Atletico u siječnju nudi bogatstvo za Rakitića"

Foto: Gulliver / Getty Images

VAMOS, emisija televizije Movistar, ekskluzivno je objavila, a ostali španjolski mediji prenijeli, da Atletico u skorom zimskom prijelaznom roku kreće po Ivana Rakitića.

Donedavna nezamjenjiva legenda Barcelone dolaskom Frenkieja De Jonga degradirana je u neželjenu rezervu. Rakitić je ove sezone samo jednom nastupio kao prvotimac, pa je izvjestan njegov odlazak iz Barcelone koja ga se želi riješiti dok ga još godine nisu previše pritisnule, a on se opasno približio kraju ugovora. 

Dakle želi ga prodati dok ga može unovčiti. A kako vrijeme prolazi, Rakitić je sve stariji (na proljeće puni 32), sve manje igra, a istek ugovora mu je sve bliži (2021.), pa se zimski prijelazni rok nameće kao logično vrijeme za rastanak nakon pet i pol godina. 

Atletico prema navedenom izvoru nudi Barceloni odštetu od 40 milijuna eura, sjajan iznos uzimajući u obzir sve navedeno što Rakitiću ruši cijenu. Problem je jedino što Rakitić traži godišnju gažu od 6,5 milijuna eura, a Atletico si to ne može priuštiti bez da proda nekog od igrača i tako oslobodi novac u budžetu za plaće. 

Pročitajte više