ATP UMAG: MANTILLA ODUSTAO, TUKSAR U GLAVNOM TURNIRU

Pobjednik umaškog turnira iz 1997. Španjolac Felix Mantilla odustao je od nastupa na ovogodišnjem izdanju Croatia Opena zbog želučanih tegoba. L

Mantilla je bio treći nositelj turnira, a došao je u Umag unatoč zdradstvenim problemima koji su ga mučili još na prošlotjednom turniru u Stuttgartu.

Mantillin izostanak loša je vijest za organizatore, no dobra je vijest da će ga u glavnom turniru zamijeniti hrvatski tenisač Saša Tuksar. Čakovčanin je u trećem kolu kvalifikacija izgubio od Roka Karanušića, pa je kao "lucky loser" dobio priliku za prvi nastup na jednom ATP turniru. Tuksara u prvom kolu čeka Španjolac Albert Montanes, a našega Mario Radića u drugom kolu Slovak Dominik Hrbaty, koji je sa 6:3, 6:0 svladao petoga nositelja Španjolca Fernanda Vicentea.

U drugom kolu je i finalist iz 2000. Argentinac Mariano Puerta, koji je sa 6:3, 7:5 svladao Kostarikanca Juana Antonia Marina, a prolaz u daljne natjecanja osigurao je i Španjolac Alberto Martin koji je sa 6:3, 6:2 bi bolji od Belgijanca Oliviera Rochusa.

(Hina) rš zm

Pročitajte više