Aubameyang opet izbačen iz momčadi

Foto: Getty Images/Guliver Image

IAKO JE Borussijin trener rekao kako sumnja da će Pierre-Emerick Aubameyang (28) ove zime napustiti Dortmund, Peter Stöger je Gabonca drugi put u samo tjedan dana izbacio iz momčadi.

Nakon što nije bio u kadru za prošlotjedni susret s Wolfsburgom (0:0), Aubameyang neće biti u kadru ni za sutrašnje gostovanje u Berlinu kod Herthe.

"Trenirao je, ali osjećamo da nije 100 posto spreman zbog svega što se događa oko njega. Nadamo se da će mu ovo pomoći", rekao je Borussijin sportski direktor Michael Zorc nakon što je objavljeno da Aubameyang propušta još jednu utakmicu.

Gabonac je ispao iz sastava za susret s Wolfsburgom nakon što se nije pojavio na momčadskom sastanku uoči utakmice, što mu je bilo treće teško kršenje klupskog pravilnika u manje od pola godine. No, ovaj put u pitanju nije disciplina nego činjenica da u Dortmundu na njega više ne računaju.

Arsene Wenger je na današnjoj press konferenciji otvoreno rekao kako mu se Aubameyang savršeno uklapa u planove i upravo je on glavna meta Arsenala ovog prijelaznog roka. S Emiratesa odlazi Alexis Sanchez i Wenger mu hitno mora naći zamjenu koja bi zadovoljila zahtjeve igre, ali i navijače koji više nemaju strpljenja za francuskog trenera.

Postoji opcija da Arsenal pod račun Borussiji da Oliviera Girouda koji očajnički traži veću minutažu ne bi li se nametnuo izborniku za Svjetsko prvenstvo. Otpadne li Giroud iz kombinacija, Arsenal će morati platiti oko 60 milijuna eura za najboljeg Borussijinog igrača.

Pročitajte više