Australian Open: Karlović protiv Fisha, Šprem na Krasnoruckaju

U MELBOURNEU je obavljen ždrijeb 1. kola prvog ovogodišnjeg teniskog "Grand Slam" turnira, Australian Opena koji započinje u ponedjeljak na terenima Melbourne Parka. U glavom ždrijebu našlo se i šestero hrvatskih predstavnika, po troje tenisača i tenisačica, a pridružiti im se može i Roko Karanušić koji će u subotu rano ujutro igrati dvoboj posljednjeg 3. kola kvalifikacija.

U konkurenciji tenisača Hrvatsku će zastupati Ivo Karlović, Ivan Ljubičić i Mario Ančić. Karlović je za suparnika u 1. kolu dobio 21. nositelja Amerikanca Mardyja Fisha, te ukoliko bude uspješan u 2. će kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuza Anthonyja Dupuisa i Amerikanca Todda Martina. Protivnik Ivana Ljubičića u 1. će kolu biti Rus Dmitrij Tursunov, a ukoliko naš igrač pobijedi, u 2. će kolu snage odmjeriti protiv boljega iz meča Brazilca Gustava Kuertena 819. nositelj) i Nizozemca Johna van Lottuma. Mario Ančić će u 1. kolu igrati protiv Nizozemca Raemona Sluitera, a u slučaju pobjede u 2. ga kolu očekuje bolji iz sraza 17. nositelja Nizozemca Martina Verkerka i Španjolca Alexa Corretje.

Među tenisačicama svoje mjesto u ždrijebu zauzele su Silvija Talaja, Jelena Kostanić i Karolina Šprem. Talaja će u 1. kolu igrati protiv domaće predstavnice Samanthe Stosur, a u slučaju pobjede, u 2. će kolu snage odmjeriti s pobjednicom dvoboja 10. nositeljice Ruskinje Nadije Petrove i Mađarice Aniko Kapros. Jelena Kostanić je za suparnicu u 1. kolu dobila 29. nositeljicu Francuskinju Nathalie Dechy, te će u 2. kolu, ukoliko izbaci Dechy, igrati protiv Slovakinje Martine Suche ili kvalifikantice. Protivnica Karoline Šprem u 1. će kolu biti 23. nositeljica Ruskinja Lina Krasnoruckaja, a ukoliko pobijedi u 2. ju kolu očekuje Španjolka Arantxa Parra ili kvalifikantica.

Pročitajte više