BOKS

Australski boksač preminuo na treningu. Dobio udarac, odšetao u kut i srušio se

Foto: Getty Images / Guliver Image

NI MJESEC dana nakon što je američki boksač Patrick Day preminuo od posljedica ozljede mozga u meču s Charleson Conwellom, boksački je svijet potresla još jedna tragedija.

Život je ovaj put izgubio 27-godišnji Australac Dwight Ritchie. On je u Melbourneu sparirao s Michaelom Zerafom, a nakon što je dobio udarac u trbuh, odšetao je u kut i kolabirao.

Ritchie je dobio 23 od 25 borbi u karijeri, ali su mu prve četiri naknadno promijenjene u "no contest" jer je bio maloljetan. Bio je australoazijski prvak u supervelteru prema IBF verziji, ali u svojoj posljednjoj borbi prije tri mjeseca ostao je bez tog naslova protiv Tima Tszyua, koji mu je nanio drugi poraz u karijeri.

Pripremao se za borbu protiv Tommyja Brownea idućeg mjeseca.

Za sobom je ostavio tri kćeri, a njegov prvi klub Team Ellis Boxing pokrenuo je crowdfundingn kampanju za pomoć u uzdržavanju djece.

Ritchie je bio Aboridžin, a boksu je pripisivao normalan život izvan kriminala, rekavši svojedobno da bi sigurno bio u zatvoru da se nije posvetio sportu.

Iako je istraživanje pokazalo da je broj smrti povezanih s boksom u padu te da ima i opasnijih sportova, vrlo je zabrinjavajuć podatak da je Ritchie već peti boksač koji je izgubio život samo od ovog ljeta.

Pročitajte više