HRVATSKA REPREZENTACIJA

Austrijanci uoči Hrvatske posebno istaknuli jednog igrača. Nije Modrić

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

HRVATSKA reprezentacija od 3. do 13. lipnja igra čak četiri utakmice Lige nacija. Momčad Zlatka Dalića u petak u Osijeku dočekuje Austriju, tri dana kasnije Francusku na Poljudu, a onda gostuje kod Danske i Francuske. Izbornik je najavio da će dati šansu svim igračima s popisa, a Liga nacija je početak priprema za Svjetsko prvenstvo koje se igra u studenom i prosincu u Kataru.

Prvi izazov je Austrija, a nju vodi donedavni trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick, koji je ovog tjedna otišao s Old Trafforda, gdje je trebao ostati kao glavni savjetnik za sportsku politiku. U najavi susreta u Osijeku istaknuo je: "Tradicije su tu da se ruše i mi vjerujemo da možemo pobijediti Hrvatsku. Ako to ne mislimo, bolje da ni ne idemo u Osijek. Znamo što želimo s loptom i bez nje, dobro smo se spremili i jedva čekamo utakmicu." Potvrdio je i da neće igrati David Alaba.

U odsustvu zvijezde Real Madrida kapetansku vrpcu će nositi veznjak Wolfsburga Xaver Schlager. On je istaknuo jednog drugog igrača, onog s kojim je igrao: "Brekalo je poseban igrač. Prodoran, brz, sjajnog driblinga. Bit će mi drago ponovno ga vidjeti."

Na kraju su Rangnicka pitali što misli o Luki Modriću. Austrijski izbornik je rekao: "On je nevjerojatan igrač. Ima sve što veznjak treba imati, sve vidi na terenu. Ipak, ni on nije Superman. Na nama je da mu ne damo ni sekunde vremena na lopti."

Pročitajte više