Babić: Igrači jednostavno više ne mogu

Foto: HRS / J. Čabraja 

"POTROŠILI  smo previše energije protiv Poljske", detektirao je razlog poraza u polufinalu (33:29) Željko Babić, izbornik Hrvatske.

Rukometaši su odlično otvorili utakmicu, no do kraja poluvremena Španjolci su uhvatili četiri pogotka prednosti. Hrvatska nije imala energije za povratak. Uspjeli su doći do minus jedan, dalje nije išlo. 

"Pali smo u završnici prvog dijela. Za mene je problem isključivo energetskog tipa, igrači jednostavno ne mogu. Osjeti se u igri da imamo puno problema s ozljedama. Nismo se oporavili nakon Poljske. Imali smo kontrolu 20 minuta, ali nakon dva-tri kriva pasa na našeg pivota uslijedile su njihove kontre. Kad si umoran, teško je zadržati kontrolu. Mislite da ste blizu, ali nema energije ni ritma koji pokrene momčad. Kopljar ne može igrati, loše je, ima grčeve. Šebetić je još mlad", nizao je izbornik probleme.

Nedostajale su i obrane. Hrvatski vratari nisu bili na razini. Alilović je skupio obranu manje nego izbornik tvrdi (3/15, 12 posto), dok je Ivan Stevanović ostao na 4 obrane, uz 27 posto uspješnosti.

"Mirko je imao četiri obrane u 20 minuta, recimo da je to normalno. Čekali smo njegove obrane, ali mi prije svega timski nismo izdržali. Mirko je naš prvi golman i moram mu dati šansu da brani. Mirko nam treba, a pretpostavka je bila da Stevanović ne može braniti dvije utakmice u kontinuitetu. Procijenili smo da Mirko mora braniti u polufinalu"

Kako do bronce?

"Vidjet ćemo kako se pripremiti za nedjelju, razgovarat ćemo. Bilo bi odlično osvetiti se Norveškoj. Daj Bože da pobijedimo"

 

Isus, Gospa, Alilović, Babić ili jednostavno bolji suparnik?

Posted by Index Sport on 29. siječnja 2016

 

Pročitajte više