Babić: Nije još ništa gotovo, svako opuštanje može biti pogubno

I DOK izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Kranjčar ponesen visokom pobjedom nad Bugarskom euforično uspoređuje Hrvatsku i Brazil, veznjak Bayera iz Leverkusena i pouzdani hrvatski reprezentativac Marko Babić pokušava "spustiti loptu na zemlju".

Iako je u Sofiji protiv Bugara Marko Babić, baš kao i Niko Kranjčar, zabio svoj prvi gol u reprezentativnom dresu, nije se prepustio sveopćoj euforiji karakterističnoj za hrvatske navijače.

"Još ništa nije gotovo, iako smo pobjedom u Sofiji napravili velik korak prema Njemačkoj. Još je u igri dosta bodova i svako bi opuštanje moglo biti pogubno." - kazao je Babić u razgovoru za Novi list.

"Već sad treba razmišljati o Islandu i napraviti sve da pobijedimo u toj utakmici i još se više približimo plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Nadam se samo da ćemo u rujnu svi biti zdravi, u tom slučaju vjerujem u novi uspjeh." - izjavio je Bayerov veznjak, pa dodao kako u hrvatskoj reprezentaciji unatoč izvrsnoj predstavi protiv Bugarske još ima mjesta za napredak.

"Naš problem je bio taj što u svojim klubovima igramo puno ofenzivnije, a sustav igre u reprezentaciji nameće nam puno više obrambenih zadataka. Nije nam bilo lako, pogotovo u početku dok se još nismo navikli na nove obveze." - kazao je Babić.

"Međutim, iz utakmice u utakmicu bili smo sve bolji, a puno su nam pomogli igrači iz zadnje linije. Kad smo vidjeli da njih nitko ne može proći, odmah je i nama bilo lakše igrati. U Sofiji je sve štimalo savršeno." - zaključio je Marko Babić.

Pročitajte više