Bajka je gotova. Real otpisao čudesnog spasitelja

Foto: Profimedia

BAJKA o veteranskom napadaču koji je doveden u Real samo zato što klub nije imao vremena za pravo pojačanje i koji je onda nizom golova donio ključne bodove u borbi za La Ligu te čudesnim poentiranjima poslao Real u finale Lige prvaka, gotova je. Relevo piše da je Real rekao Joseluu kako bi mu bilo pametno potražiti novi klub prije nove sezone: "Kažu da računaju na njega i dalje, ali su ga podsjetili da će se klub ovog ljeta značajno pojačati u napadu. Dodaju da bi mu stoga bilo bolje da ode tamo gdje će igrati."

Doveden je samo zato što je Real ostao bez napadača

Joselu Luis Mato Sanmartin (34) došao je prošlog ljeta u Real, klub čiji je bio junior, samo zato što je Karim Benzema šokirao odlaskom u Arabiju, a Florentino Perez nije htio Carlu Ancelottiju ispuniti želju i kupiti Harryja Kanea. Zbog navedenog te toga da se dolazak Kyliana Mbappea odgodio do ljeta 2024., pa nije dolazila u obzir kupnja superzvijezde, Real je morao dovesti "bilo kakvog" napadača. Izbor je pao na Joselua, koji je u sezoni 2022./23. sa 16 golova bio treći strijelac La Lige. Zabijao je za Espanyol, koji je ispao iz lige, a koliko je Real htio Joselua svjedoči to što ga je doveo samo na posudbu iz drugoligaša.

Sjajno iskoristio Vinijevu ozljedu

Ali, Vinicius se ozlijedio, a Real osim Joselua nije imao pravih napadača, pa je na početku sezone postao prvotimac. I neočekivanu priliku je sjajno iskoristio. Postigao je i namjestio niz ključnih, pobjedničkih golova u La Ligi, španjolskom Superkupu i Ligi prvaka, ali onda je vraćen među rezerve. Ipak, malo prilika što je dobivao od prve iskorištavao je i zabijao. Onda je došao uzvrat polufinala Lige prvaka. Real je devet minuta prije kraja na svom terenu gubio 0:1 od Bayerna, kada je Joselu ušao s klupe.

Vratio se na klupu i onda ušao u legendu

Prva utakmica završila je 2:2 pa je Real bio pred ispadanjem. Međutim, Joselu je u 88. minuti zabio za izjednačenje i, činilo se, produžetke. Ipak, nije se zadovoljio samo time te je u prvoj minuti nadoknade postigao gol za čudesni preokret, pobjedu 2:1 i finale Lige prvaka. Idućih dana španjolski i svjetski mediji bili su puni romantičnih priča o skromnom tipu koji je prije 10 godina preko Fejsa tražio link za gledanje finala Lige prvaka, a sada je golovima tamo poslao Real.

No, tjedan dana kasnije stiglo mu je otrežnjenje. Real na ljeto dovodi Mbappea i Endricka pa je Joselu prekobrojan. Bez obzira na to, može biti ponosan na ovu sezonu u Realu. Iako je bio starter na samo 17 utakmica, postigao je 16 i namjestio 3 gola. 

Pročitajte više