Baka ljut na igrače, Kranjčar i Leko misle da su igrali dobro

HAJDUK je u subotu doživio svoj prvi poraz na Poljudu otkad momčad vodi Blaž Slišković. Splićanima je opet presudio Zagreb, a jedini gol na utakmici dao je Vidović u 82. minuti.

Na press konferenciji održanoj dan nakon utakmice, Slišković je igru Hajduka nazvao neorganiziranom i stihijskom, te dodao kako je za poraz od "Pjesnika" možda kriv "psihološki pritisak u glavama pojedinaca".

"Pokušavali smo proći tamo gdje je najteže, kroz sredinu. Umjesto da idemo do njihovih 30 metara i onda prebacujemo na bokove. Bilo je i nešto centaršuteva, ali gledam Turkovića kako čeka da mu netko uđe na prvu stativu, pet sekundi on čeka i podvali laganu loptu, ali ako netko misli da mu je trebao na trepavicu, onda ja tu nemam što dodati." – kazao je Baka, prenose Sportske novosti.

Trener Hajduka i izbornik reprezentacije BiH oštro je kritizirao lošu organizaciju momčadi tokom utakmice, te istaknuo da kornere i slobodne udarce nisu izvodili oni igrači koji bi to trebali raditi.

"Nije isto hoće li korner izvesti Niko Kranjčar ili Šuto, govorim Šuto napamet. Dva kornera je izveo Niko u "bananu". Onda sam rekao Kruni "ajde ti uzmi treći". Ali, opet je isti igrač izveo. Ako kažem da Đolonga izvodi aut, onda ne može loptu uzeti drugi igrač." – kazao je ogorčeni Slišković, pa dodao: "Tu se vidi organizacija igre. To bi sličilo na ekipu, a ovako ne liči na ništa."

Na novinarski upit bi li Ivan Leko i Niko Kranjčar kao glavni igrači i reprezentativci trebali preuzeti veću odgovornost, Baka je odgovorio diplomatski.

"Odgovornost uvijek mora preuzeti onaj od kog se najviše očekuje, da povede i ostale. Činjenica je da su utakmice reprezentacije ostavile traga na igračima. Leko je imao i problema s lakšom ozljedom." – kazao je trener "bilih".

"Prozvani" Ivan Leko i Niko Kranjčar ne misle da su utakmicu protiv Zagreba odigrali loše.

"Ne shvaćam ovo kao veliku kritiku. Uostalom, protiv Zagreba smo imali pet-šest šansi. Nismo iskoristili prilike, ali smo pokazali kvalitetu." – kazao je Niko.

I Ivan Leko razmišljao je slično: "Ja znam što je moja funkcija, ali ako će netko očekivati da prođem sa svojih 16 metara do protivničke mreže, zabijem gol i sam pobijedim protivnika, onda ne pričamo o istom sportu. Svi smo trebali igrati bolje."

Pročitajte više