Balaban i Pokrivač ipak od prve minute?


SINOĆNJI je trening na Weser stadionu, koji su Dinamovci odradili oko sedam sati, oslobodio trenera Branka Ivankovića svih dvojbi oko udarnog sastava. Prije puta za Bremen dvije njegove dvojbe bile su uzrokovane ozljedama (Balaban ili Mandžukić, Vrdoljak ili Pokrivač), dok je jednu pripisao slobodnoj trenerskoj procjeni (Čale ili Carlos). 


No, okolnosti su treneru nametnule konačno rješenje; Boško Balaban zaigrat će u napadu s Tomom Šokotom, Pokrivač će biti u potpunosti spreman, dok je zbog problema s preponama otpao Brazilac Carlos (ili se možda radi o čestoj nogometnoj  bolesti izbjegavanja odgovornosti velikih utakmica?) Na ozljedu se, nakon treninga, dodajmo požalio i Mathias Chago...

Balaban će tako vjerojatno stajati okomito iza isturenog Šokote, a na Pokrivaču će biti zaista velika odgovornost, obzirom da Dinamo, ukoliko želi izvući pozitivan rezultat, mora neutralizirati kreativca Diega. Iako će Vukojević tijekom cijelog susreta Brazilcu glumiti policajca, od Pokrivača se očekuje da pripomogne i trči mnogo više nego je navikao u HNL-u.

Osim od para defanzivnih veznjaka velika je odgovornost i na Dinamovoj obrani, pogotovo na centralnim braničima koji su se u posljednje vrijeme "istaknuli" velikim propustima. Uz Diega, Werderova najveća prijetnja su prekidi, pa Dinamovi braniči ovaj puta nemaju prava na kiks. 

Sreća je za Modre što niti trener Schaaf izuzev dva središnja obrambena diva Nalda i Mertsackera ne može biti siguran u svoju obranu. Čak su i spomenuti centralni braniči tromi i šlampavi, kada se treba odvažiti na oduzimanje lopte protivniku. Carlos Alberto u Werder je stigao gotovo kao nepoznanica, imao je tek etiketu; "slab u defanzivi", dok Diego niti ne pomišlja umarati se, kao što to u Dinamu čini Luka Modrić... Stoga će teško breme pasti na kapetana Tima Baumanna te danski par Andersen - Jensen.

Koliko je Werderova obrana porozna, vidjelo se u prvenstvenom susretu s Bochumom, iako taj susret Dinamovce ne bi trebao zavarati. Werder svoju blagajnu ipak puni nastupima u Ligi prvaka...

D.R.
Foto: I.L.

Pročitajte više