Wales osvojio skupinu ispred Engleske i ispisao povijest

Foto: Getty Images / Guliver Image

WALES je razbio Rusiju s 3:0 u Toulouseu i plasirao se prvi put u povijesti u osminu finala Europskog prvenstva. Momčad Chrisa Colemana dominirala je u posljednjem trećem kolu skupine B, koju je na kraju osvojila ispred Engleska, zahvaljujući remiju Gordog Albiona protiv Slovačke.
 
Aaron Ramsey, Neil Taylor i nevjerojatni Gareth Bale potpisali su najveću pobjedu Walesa u povijesti protiv katastrofalne Rusije, koja s pravom odlazi kući sa samo jednim bodom. To je druga pobjeda momčadi s Otoka, prva od davne 1965. godine, u međusobnom dvoboju protiv ekipe Leonida Sluckog.
 
Ramsey u stilu Rakitića načeo Ruse
 
Od samog starta motivirani Wales krenuo je po povijesnu pobjedu. Odmah je Gareth Bale pokušao, a njegov udarac obranio vratar Igor Akinfeev. No u 11. minuti nije mu bilo pomoći. Rusi su izgubili loptu na centru, a Joe Allen dugom loptom proigrao Aarona Ramseya, koji je izašao pred Akinfeeva i, u stilu Ivana Rakitića protiv Češke, majstorski potkopao loptu preko vratara za veliko vodstvo Walesa.
Taylor dotukao katastrofalnu rusku obranu
 
Nije se momčad Leonida Sluckog oporavila od gola, a već je protivnik s Otoka poveo s 2:0 u 20. minutu. Katastrofalna ruska obrana izašla je visoko, Bale povukao, nakon čega je Roman Širokov nespretno asistirao za Neila Taylora, čiji je prvi udarac obranio Akinfeev, ali je igrač Walesa iz drugog pokušaja pogodio za veliko vodstvo.
Akinfeev izluđivao Balea, a onda točka na i
 
Tijekom cijelog susreta Bale je vodio bitku s Akinfeevom, koji je obranio makar šest-sedam udaraca najvećoj zvijezdi Walesa. Međutim, morao je kapitulirati u 67. minuti. Sjajni Ramsey provukao je loptu između ruske obrane, a Bale s lijeve strane matirao čovjeka koji ga je izluđivao i stavio točku na i. 

RUSIJA - WALES 0:3

Tijek utakmice:

93' Kraj utakmice! Wales je razbio Rusiju s 3:0 i plasirao se u povijesnu osminu finala Eura! 

84' Šansa za Rusiju! Mamaev je centrirao s lijeve strane, a Dzyuba s nekoliko metara uspio promašiti cijeli gol Walesa!

83' Uz ovacije izlazi igrač utakmice Bale. Njega mijenja Simon Church.

76' Joe Ledley izlazi, a za Wales ulazi Andy King.

74' Iz igre izlazi sjajni Allen, a umjesto njega ulazi David Edwards.

67' GOOOOOL za WALES! Strijelac je GARETH BALE! Nakon velikog broja pokušaja Bale je uspio svladati Akinfeeva i povisiti na fantastičnih 3:0! Ramsey je sjajno proigrao najveću zvijezdu momčadi na lijevoj strani, nakon čega je usljedio pogodak za vjerojatnu pobjedu i povijesni plasman u osminu finala!

64' Pavel Mamaev dobio je žuti karton zbog prekršaja nad Allenom.

63' Rusija je pokušala preko Denisa Glušakova, koji je šutirao s ruba šesnaesterca pored gola.

57' Bale je pokušao iz slobodnog udarca s nekih 35 metara, no njegov pokušaj završio je pored gola.

55' Nova prilika za Wales! Ramsey je uposlio Bale na lijevoj strani, a Akinfeev ponovno skinuo njegov pokušaj, ovog puta nogom.

52' Izlazi Širokov, a u igru za Rusiju ulazi Aleksandr Golovin.

48' Nastavlja se dvoboj Balea i Akinfeeva, ali je ponovno ruski vratar izašao kao pobjednik.

46' Izmjena u Rusiji. Aleksey Berezutski zamijenio je Vasilija Verezutskog.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena. Wales vodi s 2:0 golovima Ramsyja i Taylora  te se nalazi na korak od povijesnog plasmana u osminu finala Europskog prvenstva.

44' Fyodor Smolov šutirao je s desne strane, ali je Hennessey lako zaustavio njegov pokušaj.

39' Ruska obrana nema rješenja za Balea! Najbolji igrač Walesa prošao je dva igrača Rusije te šutirao, ali mu je ponovno obranio Akinfeev.

37' Ponovno kontanapad Walesa i ponovno je Bale pokušao s ruba šesnaesteraca. Ipak, Akinfeev i ovo brani.

32' Ramsey je pokušao s 25 metara, ali vratar Rusije odbio je loptu u korner. Wales dominira!

28' Wales odgovara! Nevjerojatni Bale sjajno je pretrčao nekih 40 metara, a onda poslužio Sama Vokesa, ali je njegov udarac obranio sjajni Akinfeev, koji spašava Rusiju potopa!

26' Velika prilika za Rusiju! Akinfeev je ispucao loptu, a napadač Artem Dzyuba izašao sam pred vratara Waynea Hennesseya, koji je sjajno intervenirao i spasio svoju momčad! 

25' Bale je pokušao glavom, ali je Akinfeev obranio njegov pokušaj.

20' GOOOOOL za WALES! Strijelac NEIL TAYLOR! Katastrofalna ruska obrana izašla je visoko, a Bale povukao, nakon čega je Roman Širokov nespretno asistirao za Taylora, čiji je prvi udarac obranio Akinfeev, ali je igrač Walesa iz drugog pokušaja pogodio za veliko vodstvo - 2:0!

16' Sam Vokes zaradio je žuti karton zbog prekršaja.

11' GOOOOOL za WALES! Strijelac je AARON RAMSEY! Rusi su izgubili loptu na centru, a Joe Allen dugom loptom proigrao Ramseya, koji je izašao pred Akinfeeva i u stilu Ivana Rakitića protiv Češke majstorski potkopao loptu preko vratara Rusije za veliko vodstvo Walesa!

6' Silno motivirani Wales drži konce igre, dok se Rusija za sada brani i traži priliku iz kontranapada.

2' Odlična prilika za Wales! Gareth Bale odmah je s desne strane sjajno prošao i šutirao, ali je njegov udarac uspio obraniti vratar Rusije Igor Akinfeev.

1' Susret je krenuo. Sudac je Jonas Eriksson iz Švedske.

Pročitajte više