LIGE PETICE

Bale zabio za Tottenham nakon sedam godina i donio pobjedu

Foto: EPA

GARETH BALE je u 70. minuti ušao u igru na utakmici Tottenham - Brighton u sedmom kolu Premiershipa. Rezultat je bio 1:1.

Krasna akcija odbačenih realovaca za proboj Tottenhama na drugo mjesto

Tri minute kasnije, akcija odbačenih realovaca. Reguilon s lijeve strane odlično centrira, a Bale samo 200 sekundi nakon ulaska s klupe lijepim trzajem glave postiže pobjednički gol za Spurse. Oduševljeno je slavio zgoditak koji mu je iznimno važan. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BALEOV PRVI POVRATNIČKI I POBJEDNIČKI GOL ZA TOTTENHAM

Baleu je ovo 57. gol za Spurse, ali i prvi za taj klub nakon sedam i pol godina

To mu je prvi gol nakon više od devet mjeseci, kada je zabio za Real u Kupu kralja protiv trećeligaša Unionistasa. Još važnije, Baleu je ovo ukupno 57. gol za Tottenham, ali i prvi nakon sedam i pol godina od prethodnog.

Zabio je na oproštaju od Spursa i postao prvi nogometaš od 100 milijuna eura

Posljednji gol za Spurse prije ovog je zabio 19. svibnja 2013. za pobjedu 1:0 protiv Sunderlanda. Tri mjeseca kasnije, nakon iscrpljujućih pregovora i jedne od najduljih transfernih trakavica, koja se razvukla preko cijelog ljeta, ispostavit će se da je to bio Baleov oproštajni meč za Tottenham. Postao je prvi nogometaš u povijesti za kojeg je plaćena odšteta od 100 milijuna eura. Toliko je za njega dao Real Madrid.

U Realu je postizao golčine za najvažnije trofeje, ali i svima išao na živce

Bale je ondje prošao sedam turbulentnih godina tijekom kojih je zabijao krasne golove za osvajanja najvećih trofeja, ali se i nezainteresirano smijao na klupi i bježao sa stadiona dok su mu se suigrači žestoko borili ili gubili važne mečeve. Takva situacija koja je trajala posljednjih godina već dugo je bila neizdrživa pa su sve strane jedva dočekale njegov odlazak iz Reala. Utočište mu je pružio Jose Mourinho u Tottenhamu, gdje je došao na posudbu do kraja sezone. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Oprostio se pobjedničkim golom. Sedam godina kasnije na isti način se vratio

Sedam godina i 166 dana nakon što je zabio za Tottenham kojeg je s klupe vodio "Baby Mourinho", Andre Villas-Boas i u kojem su mu suigrači bili Kyle Walker, Michael Dawson, Benoit Assou-Ekoto, Scott Parker, Aaron Lennon, Clint Dempsey, Emmanuel Adebayor, Jermain Defoe... Bale se vratio i opet zabio pobjednički gol.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više