Balić: Poraz je sastavni dio sporta

IZBORNIK Lino Červar nije bio pretjerano zadovoljan igrom naše momčadi nakon poraza od Francuske. Ivano Balić, pak, spomenuo je kako su suci "odigrali jednu dobru utakmicu".

>>>Hrvatska - Francuska u fotografijama

>>>Hrvatska izgubila od Francuske u četvrtfinalu

"Premalo smo uložili. Danas smo igrali prestatično, to nije naša igra. Treba im priznati da su danas bili bolji. Meni je jako teško što smo izgubili. Bez obzira na sve ja ću uvijek biti uz svoje igrače. Nije mi toliko žao ni što smo izgubili, koliko što nismo uložili dovoljno srca", rekao je Červar.

Izbornik nije bio nimalo zadovoljan igrom koju je hrvatska reprezentacija danas pokazala.

"Igrali smo sporo, statično. Nismo bili dovoljno pokretljivi i dopustili smo Francuzima da nam nametnu svoju igru. Oni su odigrali čvrstu zonu, dobro su nas čuvali u igri jedan na jedan. Zna se da su fizički jači, a navukli su nas na svoju igru i to se pokazalo. Njihov vratar je danas bio sjajan, ali eto, drago mi je da je i Alilović pokazao za što je sve sposoban i moram mu čestitati", smatra Lino Červar.

Na Červara se nadovezao i vidno razočarani Balić, koji je pohvalio oba vratara, ali dio krivnje za hrvatski poraz prebacio i na suce.

"Nema se tu puno što za reći, sve se vidjelo. Bila je ovo teška utakmica, odigrali su tvrdu obranu, a Omeyer je branio nevjerovatno dobro. Veći dio utakmice smo se držali, ali onda smo počeli gubiti lopte u napadu, suci nam nisu odsvirali neke penale koje su trebali i oni su okrenuli utakmicu u svoju korist. Njihov golman je branio gotovo sve udarce koje smo mu uputili, ali ništa lošiji nije bio ni Alilović, koji je odigrao fenomenalno", kaže Balić, i dodaje: "Treba naglasiti i da su dva gospodina u žutom danas bili strašni, treba im zahvaliti za još jednu dobro odigranu utakmicu. Ali poraz je sastavni dio sporta, sad treba ići dalje."

Lino Červar ipak nije želio puno ulaziti u suđenje, već se radije zadržao na analizi naše igre: "Ne volim se zbog poraza hvatati za neke stvari i tražiti opravdanja, bolje da mi gledamo svoje. Naš je napad danas bio spor, nepokretljiv, loš. Ali to je ipak sport, mora se i poraz prihvatiti, koliko god težak bio. Mi danas nismo bili mi, bili smo spori, tromi, kao da smo doživjeli nekakav blackout. Francuzi su nam nametnuli svoj način igre, odigrali su jako pametnu utakmicu, a golman im je stvarno bio izvrstan. Mi smo bili brzopleti, prenagli. Pa primijetili ste da na početku naši napadi nisu trajali duže od 15 sekundi. Nismo odigrali hladne glave, srce je bilo jače. No, moramo ići dalje, treba se izboriti za to peto mjesto. I u porazu treba biti velik."

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više