Ballack u Chelsea za najveću plaću na svijetu?

KAPETAN njemačke nogometne reprezentacije Michael Ballack će najvjerojatnije potpisati za Chelsea nakon što mu je klub sa Stamford Bridgea ponudio tjednu gažu od nevjerojatnih 121 tisuću funti tjedno! Prevedeno na "domaću" valutu, 29-godišnji Bayernov playmaker bi svakog tjedna na račun dobijao 180 tisuća eura.

Plemeniti veznjak već se duže vrijeme spominje kao najveća zvijezda ljetnog prijelaznog roka, jer će na kraju sezone biti slobodan igrač. Status "najpoželjnije udavače" stekao je dakle, ne samo neospornim igračkim kvalitetama, nego i zbog toga što njegov budući klub za njega neće morati platiti odštetu.

Sinoćnja ponuda Chelsea bi trebala iz utrke za Ballackov potpis izbaciti Real Madrid, koji se spominjao kao sigurna Njemčeva destinacija i Manchester United, čiji trener Ferguson na ljeto stvara novu momčad, a upravo je Ballacka označio kao nositelja igre obnovljene ekipe.

Sad, kada je ponuda Chelsea službena, na vidjelo izlaze dosad nepoznati detalji; da je Ballack u posljednjih mjesec dana dvaput potajno posjetio stadion Chelsea, a razgovarao je među ostalima i sa trenerom svoje buduće momčadi, Jose Mourinhom.

Ballack je odabrao Chelsea zbog toga što misli da će mnogo lakše sa Mourinhovom momčadi ostvariti svoj san, osvajanje Lige prvaka, nego što bi mu to pošlo za rukom u posrnulim velikanima Realu i Manchesteru.

Ballack demantira prelazak u Chelsea

"Ništa nisam potpisao, a nisam ni bio u Londonu", izjavio je Ballack. Isto je kazao i njegov menadžer Michael Becker.

"Ovo polako postaje prilično zamorno. Ballack ništa nije potpisao i to je jedina istina", rekao je Becker.

Z.A.

Pročitajte više