Bandić seli Dinamo na Kajzericu

PRITISCI na gradske čelnike sve su veći; Zdravko Mamić prijeti selidbom Dinama u Veliku, a Slaven Bilić već dogovara kvalifikacije na Poljudu. Urušavanje pločica sa sjevernog zida maksimirskog stadiona rezultiralo je sveopćom panikom iako je betonsko ruglo na kraju grada za život opasno već dugi niz godina zbog loše statike istočne tribine.

Zagrebačkom gradonačelniku stadion je veliki uteg. U njega je tijekom godina ulupano gotovo pola milijarde kuna. Godinama se čeka, najavljuje referendum, pa se nikada ne održi. Zagreb može pokrenuti samo Vlada.

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine zagrebački je gradonačelnik, osim izvješća o radu u vrijeme predsjedničke kampanje, skupštini predočio i mišljenje o maksimirskom stadionu koji se prometnuo u jednu od glavnih tema sjednice.

"Do kraja godine povući ćemo crtu i odlučiti što ćemo sa stadionom. Iako nije vrijeme za velebna betonska zdanja, izgradnja stadiona ići će u tri faze. Na Kajzerici ćemo graditi stadion za 18 tisuća ljudi, a onda ćemo odlučiti što s obnovom Maksimira", rekao je Bandić.

Rekonstrukcija stadiona povjerena je austrijskom konzorciju Alpine Bau, ali nije poznato pod kojim uvjetima.

Pročitajte više