TRANSFERI

Barca ga se htjela riješiti, onda mu produžila ugovor, a sad je ponovno višak

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI mediji već danima pišu o nekolicini igrača na koje Barcelona u sljedećoj sezoni neće računati, a među njima je i Samuel Umtiti. Iako je u siječnju s njim produžila ugovor, Xavi na njega ne računa i francuski reprezentativni stoper potražit će novi klub. Zainteresiranih ima, a među njima je i Rennes.

Klub za koji nastupa Lovro Majer uključio se u utrku za Umtitijem i otvorio pregovore s njim, navode francuski izvori, među kojima i L'Equipe. U tom bi klubu trebao popuniti prazninu nastalu odlaskom Nayefa Aguerda u West Ham, možda samo i na jednu sezonu ako bi došao na posudbu, o čemu se također priča.

Umtiti je u prošloj sezoni odigrao samo jednu utakmicu za Barcelonu, a u onoj prije nje tek 763 minute, mučeći se s ozljedom koljena. 

Pomogao Barceloni

Podsjetimo, vijest o njegovom produženju s Barcelonom iznenadila je nogometnu javnost s obzirom na to da je Barcelona posljednje dvije sezone neuspješno pokušavala naći kupca za njega. Vrijednost mu je u ljeto 2018. godine prema Transfermarktu bila oko 70 milijuna eura, a danas je pala na "mizerna" dva milijuna eura.

Ipak, Barcelona je njegovim potpisom jako profitirala. Umtiti je pristao na bitno smanjenje plaće koja je iznosila oko 15 milijuna eura godišnje. Time će uštedjeti Barceloni golem novac u godinu i pol, koliko mu je bilo preostalo na starom ugovoru s obzirom na to da je smanjenje plaće išlo odmah.

Pročitajte više