Barcelona ga se što prije želi riješiti. Igrat će s Lovrenom?

Foto: EPA

SAMUEL UMTITI (29) vratio se u Barcelonu nakon što mu je istekla posudba u Lecceu, gdje je odradio vrlo dobru sezonu. Međutim Katalonci na njega ne računaju, a potreban im je novac kako bi doveli nove igrače, pa su njegovim menadžerima poručili da mu što prije dogovore transfer. Čini se da će u tome uspjeti jer Lyon želi vratiti svog nekadašnjeg stopera.

Katalonski Sport piše kako bi Umtiti mogao napustiti Barcelonu prije 30. lipnja. Lyon navodno dogovara plaću s Umtitijem, a Barcelona će napraviti sve kako bi se riješila nepotrebnog braniča. Da bi ga Lyon doveo, najprije mora prodati stopera Castella Lukebu za kojeg je zagrizao RB Leipzig i koji bi ga mogao platiti 30 milijuna eura.

Umtiti i Lovren će igrati zajedno?

Umtiti ima slobodu u odabiru budućeg kluba, samo što nova posudba ne dolazi u obzir, već mora doći do transfera. Francuski branič ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2026. godine, no jasno je da ga neće odraditi do kraja. Vrati li se u Lyon, Umtiti će igrati s bivšim hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom, s kojim bi mogao činiti stoperski par.

Umtiti je 2016. godine došao u Barcelonu za 25 milijuna eura. Ukupno je upisao 133 nastupa za španjolskog prvaka, no nerijetko su ga mučile ozljede zbog kojih je ispao iz forme, odnosno nikako nije mogao doći u savršeno stanje. Prema Transfermarktu, vrijednost mu je četiri milijuna eura.

Pročitajte više