LIGA PRVAKA

"Barcelona je zbog mene potpisala ugovor s Messijem"

Foto: EPA-EFE

NAKON što je Barcelona pobijedila Liverpool s 3:0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, hvalospjevi na račun Lionela Messija na prestaju.

Javio se sada i proslavljeni talijanski trener Fabio Capello koji je Argentinčev talent prepoznao još dok je ovaj imao 16 godina.

Igrao je tada njegov Juventus prijateljski meč kod Blaugrane, a bivšeg izbornika Engleske i Rusije zapanjio je dotad nepoznati omaleni ofenzivac. Htio ga je dovesti u Italiju.

"Vodio sam Juventus u prijateljskoj utakmici protiv Barcelone. Messi je imao 16 godina i nakon 20 minuta sam rekao Franku Rijkaardu: 'Kod tebe ne igra, četvrti je stranac u momčadi. Daj ga meni na godinu dana i bit ćete sretni.' Odgovorio mi je: 'Već ćemo naći neko rješenje za njega.' I u tome su uspjeli", počeo je Capello pa nastavio:

"Predsjednik Barcelone Laporte je nakon svega rekao: 'Ako Capello tako misli, onda ćemo ga zadržati.' Ja sam potom otišao na press-konferenciju i rekao sam da sam na toj utakmici vidio nekog tko će postati vrhunski igrač."

Messi je danas najbolji igrač svijeta i blizu osvajanja Zlatne lopte.

 

Pročitajte više