Xavi spasio Barcelonu od sramote protiv Granade, Guardiola: Bili smo sporiji no inače



U PRVOJ utakmici 9. kola španjolske Primere, aktualni prvaci, nogometaši Barcelone, teškom su mukom slavili na gostovanju kod novog prvoligaša Granade. Pobijedili su s 1-0. Ne može se baš govoriti da se Barcelona oporavila nakon nule odigrane prije nekoliko dana na domaćem travnjaku protiv Seville. I ovom je prilikom Barcelona nasrtala, ali se i propisno ispromašivala pred suparničkim vratima.

Jedini pogodak na utakmici je postigao Xavi u 38. minuti. Lijepo je veznjak Barcelone izveo slobodni udarac. Prebacio je loptom živi zid i smjestio je u nebranjeni dio mreže. Granada je rijetko i stihijski prijetila (ta je momčad dosad postigla samo dva prvoligaška pogotka), a i ono malo nade im je nestalo u 54. minuti. Tada je domaći igrač Jaime Romero zaradio drugi žuti karton i morao je ranije od ostalih u svlačionicu. U zadnjoj minuti ogleda kod domaćina je pocrvenio i Benitez.

Guardiola: Bili smo sporiji nego inače

Pep Guardiola priznao je da je njegova momčad igrala sporije nego uobičejeno u teško izborenoj pobjedu kod Granade (1-0) u 9. kolu Primere. Kataloncima je pobjedu pogotkom u 34. minuti donio Xavi koji je u Granadi postao Barcelonin rekorder kad su u pitanju nastupi u španjolskom prvenstvu. Bila mu je to 392. utakmica u Primeri.


Nakon njegova je pogotka Barcelona nastavila dominirati, ali nije uspjela povećati prednost čak ni nakon isključenja domaćeg nogometaša Jaimea Romera u 54. minuti. "Nismo se kretali dovoljno brzo, imali smo previše dodira prije završnog pasa i općenito smo bili prespori. Znatno sporiji nego inače u predaji lopte. Katkad je teško igrati s toliko utakmica u kratkom razdoblju. Nije mi bilo lako jer se kod 1-0 svašta može dogoditi, ali odradili smo velik posao", rekao je Guardiola nakon dvoboja.

Barcelona je do kraja utakmice napadala, ali posve neučinkovito. Razvodnili su igru beskonačnim dodavanjima, ponekad čak ne želeći pucati prema suparničkoj mreži iz izglednih šansi. U utorak se igra još jedna utakmica 9. kola. Sastaju se Sevilla i Racing Santander. Barcelona je ovom pobjedom opet došla na vrh ljestvice.

Primera, 9. kolo:

Granada - Barcelona 0-1 (Xavi 34)

Redoslijed:
1. Barcelona 21, 2. Levante 20 (-1), 3. Real Madrid 19 (-1), 4. Sevilla 16 (-1), 5. Valencia 15 (-1)...

Pročitajte više