La Liga

Barcelona u drami od pet golova pobijedila Valenciju i nastavila utrku za titulu

Foto: EPA

BARCELONA je u 34. kolu La Lige u dramatičnom susretu kao gost pobijedila Valenciju s 3:2 i nastavila utrku za titulu.

Golove za Barcelonu postigli su Messi (57', 69') i Griezmann (63'), dok su strijelci za domaću momčad bili Gabriel (50') i Soler (83').

Prvo poluvrijeme proteklo bez golova, a potom je uslijedila drama

Utakmica je obilovala velikim brojem šansi. Barcelona je zaprijetila u 12. minuti preko Arauja, ali je Cillessen obranio njegov udarac.

Potom je Gaya, osam minuta kasnije, na drugoj strani imao odličnu priliku, ali šutirao je pored gola.

Svoju sreću probao je i Messi kada je šutirao iz slobodnog udarca u 31. minuti, ali lopta je otišla iznad grede.

Na otvaranju drugog poluvremena Valencia je imala zicer. Guedes je u 49. minuti izašao pred Ter Stegena koji mu je obranio udarac, ali tu se Barcelona nije spasila pa je nakon kornera primila gol. Strijelac je bio Gabriel.

U 53. minuti dobru priliku imao je Correia i Barcelona je mogla biti u velikim problemima, ali, na svu sreću za Katalonce, igrač Valencije je bio neprecizan.

Messi promašio penal pa ga je pomilovala sreća. Onda je pokazao koliki je majstor

Tri minute kasnije Latorre Grueso je igrao rukom u svom šesnaestercu i Barceloni je dosuđen penal. No tu je tek nastala drama. Messijev udarac prvo je obranio Cillessen, a onda je Busquets prvi stigao do lopte i prebacio je do Pedrija čiji su šut blokirali igrači na gol-liniji. Lopta se potom odbila do Messija, koji ju je zakucao u mrežu za 1:1.

Barcelona je iskoristila trenutak i već u 63. minuti stigla je do preokreta kada se u strijelce upisao Griezmann.

Šest minuta kasnije Messi je majstorskim golom iz slobodnog udarca nagovijestio pobjedu Barcelone, ali tu nije bio kraj drame u ovom susretu.

Nastavlja se tijesna bitka za titulu

Soler je u 83. minuti golčinom s oko 25 metara vratio nadu Valenciji i zabrinuo Barcelonu, ali do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Barcelona je ostala na trećem mjestu s istim brojem bodova kao drugoplasirani Real Madrid, a na prvom mjestu je Atletico s dva boda prednosti u odnosu na rivale. Do kraja uzbudljivog prvenstva ostala su još samo četiri kola.

Valencia se nalazi na 14. mjestu i ona se jedino treba paziti da ne ispadne jer ima šest bodova više od zone za ispadanje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više