LIGA PRVAKA

Barcelonin vunderkind izbacio Inter i ušao u povijest Lige prvaka

Foto: EPA

ANSU FATI, najveći Barcelonin talent nakon Lionela Messija, postavio je još jedan rekord koji će osim navijača Barce pamtiti i navijači Intera, ali i Borussije Dortmund. 

U 84. minuti utakmice zadnjeg kola skupine Lige prvaka između Intera i Barcelone, pri rezultatu 1:1, zamijenio je Carlesa Pereza, a tri minute kasnije postigao je gol za pobjedu Barcelone 2:1, potvrdu eliminacije Intera iz LP-a i ulazak u povijest najjačeg nogometnog natjecanja.

Time što je postigao gol sa samo 17 godina i 40 dana, Fati je postao najmlađi strijelac otkako se igra Liga prvaka. Fati je srušio rekord koji je još od 1997. držao Peter Oforiquaye, kada je sa 17 godina i 194 dana zabio za Olympiacos protiv Rosenborga. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Fatijevog gola možete pogledati OVDJE

Fati je prije šest dana potpisao ugovor s Barcelonom do 2022., uz odštetnu klauzulu od 170 milijuna eura i tako je nastavio nizati rekorde u prvoj (polu)sezoni među seniorima. 

Prvo je golom protiv Osasune u La Ligi postao najmlađi strijelac Barcelone u povijesti španjolskog prvenstva, zatim je protiv Valencije postao najmlađi igrač koji je na utakmici La Lige postigao i namjestio gol.

Što se tiče Lige prvaka, na gostovanju kod Borussije Dortmund postao je najmlađi nogometaš koji je zaigrao za Barcelonu u natjecanju. Na tom meču zamijenio ga je Messi. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više