Barić: Bilić ne želi ostati, previše je puta dobio po prstima

ETO NA što smo spali - nakon što su nas Englezi protiv Ukrajine ostavili na cjedilu, jedina šansa da se dokopamo obale Južne Afrike je u amaterskom društvu iz Andore. Kad se sve bolje pogleda, ništa bolje nismo ni zaslužili. Hrvatska je od Engleske popila devet komada, u Ukrajini kukavički nije htjela napadati, kod kuće protiv Bjelorusije strepila do posljednje minute...

Sramota hrvatske reprezentacije je kulminirala u rano subotnje jutro kad su naši alkoholizirani igrači teturali po Edenu tražeći sobu. Nekoliko sati prije razbacivali su se eurima, poklanjali satove da bi cijela veselica završila u međusobnom optuživanju tko je kriv. Šimunić i Križanac su potjerani, dok su Sharbini i Jelavić, koji su se očito sjajno uklopili u reprezentaciju, prošli sa žutim kartonom. "Igrači su najkvarljivija roba" osjetio je Slaven Bilić na svojoj koži.

U čemu je problem upitali smo bivšeg izbornika Otta Barića.

"Cijela situacija nije bila planirana, slučajno se dogodila. Kad je momčad dugo vremena na okupu, treba joj dati takve stvari da se malo opuste. Ali, takve stvari moraju biti kontrolirane što ovaj put nije bio slučaj. I sam sam svojim igračima to dopuštao, ali sam kontrolirao što rade. Mi bismo otišli u riblji restoran, pojeli, popili malo vina i u 11 krenuli nazad. Čudi me što su naši reprezentativci tako kasno izašli i do kasnih sati bili vani."

Je li Bilić ispravno postupio, kolika je njegova krivnja?

"Ne bih želio govoriti je li pogriješio, ali mislim da je trebao paziti što igrači rade i bolje ih kontrolirati. Nije on to morao napraviti osobno, mogli su njegovi pomoćnici na to paziti. Ja nikad ne bih pustio da igrači idu vani bez kontrole."

Koliko će hrvatski nogomet pogoditi neodlazak na Svjetsko prvenstvo?

"Savezu je to jedan veliki i teški udarac. Ali, želim reći i da su mediji u ovom slučaju pogriješili, stalno su hvalili našu reprezentaciju i dizali je u nebesa. Ja sam uvijek govorio o stvarima koje nisu dobre. Nije dobro nekoga pretjerano hvaliti jer se onda dogode ovakve stvari."

Mediji su okrenuli leđa Biliću, treba li izbornik otići?

"Savez će sve stručno analizirati i odlučiti što je najbolje. Činjenica je da nam igra već duže vremena pada. Mislim ni da sam Bilić ne želi ostati izbornik nakon što je 2-3 puta dobio "po prstima". Dosta stvari nije štimalo, mislim da nije dobro da se priča o tome koji klubovi žele izbornika i da se to provlači po medijima dok traje ciklus kvalifikacija", zaključio je Barić.

Pročitajte više