Barić: Niko Kovač je odgovoran, a Kranjčaru to nedostaje

IAKO se očekivalo kako će Otto Barić u ponedjeljak objaviti popis putnika za Europsko prvenstvo, izbornik hrvatske vrste odgodio je odluku za dva dana. Listu putnika za Portugal objavit će u srijedu.

"Imamo dovoljno vremena, ne treba žuriti. Odlučio sam se za 22 igrača, ostala je tek jedna dvojba. No, čekajte do srijede," kazao je Barić. Hrvatski strateg pričekat će posljednji susret U-21 reprezentacije protiv Italije na Europskom prvenstvu, koji je na rasporedu u utorak.

"Trebam maksimalno spremne igrače. Nemam ništa protiv niti jednog igrača, meni su važni samo 100 posto spremni igrači." – kazao je Barić, pa dodao kako zna tko će se od igrača suprotstaviti Švicarcima, ali ne želi to još otkriti.

"Protiv Danske će zaigrati najmanje devet igrača koji će igrati prvu utakmicu Eura protiv Švicarske." - samozatajno je dodao izbornik.

"Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, 99 posto sam siguran tko će igrati. Svi mi spočitavaju da nemam kreatora u igri, ali ja ga uopće niti ne tražim. Tražim kolektivno-kreativnu igru i odgovornost. Niko Kovač to posjeduje, dok drugom Niki to nedostaje." – kazao je Barić, pa dodao kako su igrači poput N. Kovača i Jerka Leke "radilice" na terenu.

"Igrači poput Rapaića, Bjelice i Rosse imaju tu dozu kreativnosti za koju mi svi govore. Tražim i igrače za zadatke. Pa netko će trebati držati Beckhama, Zidanea, Scholesa. Siguran sam da se protiv Živkovića Beckham neće previše naigrati. Imam te igrače koji se mogu suprotstaviti Englezima i Francuzima." – dodao je Barić.

Hrvatski nogometaši su nakon utakmice sa Slovačkom dobili dva dana odmora. Okupljanje je u utorak, a nakon fotografiranja u službenim odjelima i sportskoj opremi imat će trening, nakon kojeg putuju u bazu u Čatež. Posljednju provjeru uoči odlaska na EP, Hrvatska će imati u subotu u Kopenhagenu protiv reprezentacije Danske u 17:00 sati.

Pročitajte više