Barić pozvao Ćiru da mu pomogne, Ćiro izljubio Barića

SADAŠNJI i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić i Miroslav Blažević gostovali su u emisiji HTV-a "Pogledajte semafor".

Iako su u posljednje vrijeme Barić i Blažević u svojim medijskim istupima uputili jedan drugome nekoliko "oštrih" udaraca njihovo gostovanje na HTV-u proteklo je u mirnom tonu, bez velike konfrontacije. Primjerice, Barić je jednom zgodom rekao kako do Blaževića ne bi uzeo ništa drugo osim kravate, na što mu je Ćiro odgovorio kako će mu rado dati kravati da se objesi.

Sinoć je HTV-u bila sasvim druga priča. Ili oba vole pričati jedan drugom iza leđa, ili su zaista sklopili primirje.

"Kada sam preuzeo reprezentaciju nismo imali smo skoro ništa. Morao sam tražiti nove igrače i uspio sam. Napornim radom došle su pobjede i vjerujem kako ćemo biti još bolji," kazao je Barić. Blažević, koji je s "vatrenima" osvojio treće mjesto na SP-u u Francuskoj priznao je kako se ne slaže s nekim Barićevim taktičkim potezima.

"Evidentno je da mi ne gledamo isto na neke stvari, međutim tražiti Barićevu ostavku nakon plasmana na Europsko prvenstvo je apsurd. Taj je pokušaj cijela nacija ismijala," branio je Blažević svog kolegu. Ćiri to vjerojatno nije bilo preteško, jer više od Barića sada mrzi svog kuma Mamića, koji je predvodio zahtjeve za Barićevom smjenom. 

U emisiji se najviše govorilo o taktici hrvatske reprezentacije u dvobojima protiv Slovenije, medijskim napadima na Barića nakon zagrebačkih 1:1, te o broju igrača koji je prodefilirao kroz nacionalnu vrstu za vrijeme Barićeva mandata.

"Neke pobjede nisu došle nakon blistave igre, međutim često sam riskirao i to mi se do sada isplatilo," rekao je Barić i dodao "kako bi volio da se reprezentaciji pridruži i Blaževićeva pamet." No, Ćiro je odgovorio kako mu ne treba nitko, ni Ivić ni Vukušić, ni on. "Samo bi ti smetali" - rekao je razdragani Ćiro.

Uoči hrvatsko-slovenskog dvoboja Blažević je najavio kako će javno čestitati Bariću ukoliko se Hrvatska plasira u Portugal, te da će mu izljubiti ruku.

Na koncu emisije Ćiro je poljubio izbornika hrvatske reprezentacije.

Pročitajte više