Barić u utorak objavljuje reprezentativce za Estoniju

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić najavio je da će popis reprezentativnih kandidata za kvalifikacijsku utakmicu protiv Estonije objaviti u utorak, 27. svibnja.

Na današnjoj konferenciji za novinare Barić je još jednom apelirao da se uzvratna utakmica finala Kupa Hrvatske između Hajduka i Uljanika odigra dan ranije od predviđenog. Naime, uzvrat bi se trebao igrati u srijedu, 4. lipnja, pa bi se Srna, Rapaić i Pletikosa mogli priključiti reprezentaciji tek u petak.

"Možda se nekome dan više ili manje ne čini važnim, no uvjeravam vas da nam je to izuzetno važno. Stoga se i dalje nadam kako će se uzvratna utkamica finala Kupa odigrati dan ranije, odnosno 3. lipnja. Tada bi igrače imali već u četvrtak, a to bi značilo šest umjesto pet dana zajedničkih priprema", naglasio je Barić, dodavši kako bi bio najsretniji kada bi godišnje tri ili četiri puta mogao okupiti reprezentativce na desetodnevnim pripremama.

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić potvrdio je da HNS čini sve kako bi klubovi pristali na raniji datum odigravanja uzvrata finala Kupa. "Činimo sve što je u našoj moći. Ako uspijemo, moguće je da se uzvrat odigra već 1. lipnja", napomenuo je Srebrić.

Susret protiv Estonije 11. lipnja u Talinnu mogao bi biti odlučujući za plasman na EP 2004. Hrvatskoj treba pobjeda protiv protivnika, koji ju je neugodno iznenadio na početku kvalifikacija odigravši 0:0. Nedavno su isto Estonci učinili i Bugarima, vodećoj reprezentaciji u našoj skupini.

"Estonija je vrlo jaka, oni igraju da ne izgube. Moramo se pripremiti tako da naši igrači pokažu inicijativu i pamet, odnosno moramo stvarati više šansi za gol negoli smo to dosad činili. A to se može samo brzom igrom. Drugo poluvrijeme protiv Švedske dobar je primjer", zaključio je Barić.

Pročitajte više