Barić: Zidane će se morati boriti s Tomasom

NAJTEŽA utakmica u skupini koja očekuje hrvatsku reprezentaciju na EP-u je ona s Francuskom. Izbornik Barić izjavio je kako će najboljeg igrača Francuske, Zinedinea Zidana, čuvati Stjepan Tomas, javlja Jutarnji list.

"Priljepit ću Zidaneu Tomasa na leđa, pa nek se bori! I fućka mi se što će poslije reći da smo grubi, mi ćemo se boriti za svoju kožu." - izjavio je Barić, koji je zaokupljen sastavljanjem stalne momčadi za EP.

Nakon remija s Turskom nekoliko je nogometnih znalaca i trenera kritiziralo izbornika zbog eksperimentiranja s postavom reprezentacije samo nekoliko mjeseci prije početka EP-a u Portugalu. No, Barić i dalje tvrdi kako misli pozivati nove igrače, spominje Bjelicu i Soldu koji bi se, prema nekim najavama, mogao vratiti u reprezentaciju.

Kako piše Jutarnji list, čuvanje trenutno najboljeg igrača na svijetu, Zinedinea Zidana, biti će dosad najveći zadatak za Tomasa, koji se dosad pokazao kao pouzdan igrač i kvalitetan "flaster" za neke od nogometne zvijezde poput Colea i Yorkea iz Manchester Uniteda.

Izbornik je još jednom spomenuo i Niku Kranjčara, koji je trebao zaigrati protiv Turske ali ga je u tome spriječio produljeni oporavak od ozljede.

"Nadam se da će Niko do Makedonije odigrati sve utakmice, on mi je posebno važan za meč sa Švicarcima. Naime, najvažniji švicarski igrač je Vogel, od njega sve počinje." - izjavio je Barić, pa dodao: "Kranjčara ću gurnuti na njega a istodobno će Niko imati puno prostora za igru."

Pročitajte više