Bauljatori u Bordeauxu obljubili Španjolku, izvarali konobare i opljačkali suvenirnice

Foto: Bauljatori

"ZOVE ME MATER, "Sine, kako si?", a ja joj kažem "Majko, pijan sam ko majka! Dobauljao sam kući s malom Španjolkom, ovdje na Euru samo slijepac ne bi ševio! Ali novi dan nosi novo daleko putovanje na drugi kraj Francuske, idemo u 800 kilometara udaljeni Lens!"

Car, polovica bauljatorskog dvojca, navijača čiji dnevnik s Eura je zaludio Hrvatsku, likuje nakon što su Hrvatska i hrvatski bauljatori iznimno uspješno apsolvirali skupinu EP-a i sprema se ne za nokaut-fazu, nego konačni trijumf:
 
"Nismo naivci, naravno da osvajamo europsku titulu. A smijali su mi se ljudi kada sam govorio da ću doći kući tek nakon 40 dana putovanja i to s peharom prvaka Europe! Svi živi me zovu, 'čitamo vaš dnevnik, sve televizije prikazuju tebe i Saru i uzimaju izjave od vas nakon što ste postali hit na Indexu...' ali ja im svima kažem isto: "Jebeš TV, mi bauljamo svuda po svijetu, s televizijom, a još češće bez nje!"

Ali Bauljatori nikad nisu bez avantura prilikom upoznavanja novih zemalja, kultura i običaja. Tako su na proputovanju do Bordeauxa stali u selu kraj Limogesa, gdje su ih, kako kaže Car, "častili francuski seljaci, kraljevi farmi".
 
Iduće jutro najpoznatiji hrvatski navijači u Francuskoj morali su se "snaći za obrok", što u prijevodu izgleda ovako: "Kruh sam platio jedan euro, a ostalo sve spremio ispod svetog dresa i u jaja. Trpaju Bauljatori, jer treba se najesti i napiti, a onda tražiti Španjolke lakog morala."
 
Plan za prvi dan u Bordeauxu bio je sljedeći: "Prvo sam se otišli pomoliti u crkvu, zatim smo užgali baklje u centru grada, pa onda lagano piti, jebavati i sutra utakmica." Rečeno - učinjeno:
 
"Dugo će se pričati kako smo poslije noćne bakljade šetali trgom, kad su iznad nas počele galamiti i dozivati nas četiri Španjolke iz zgrade iznad nas, s petog kata. Pijani mi, pijane one. Rekli smo im da smo došli samo s njima opaliti selfie. Dvojici muškaraca s njima nije bilo drago, ali od njih četiri, jedna je pala na priču da u našem stanu ima dobrog hrvatskog vina. Bila je to prelijepa noć - dva Hrvata i jedna Španjolka..." Sara se također i hvali pobjedom u nesuđenoj hrvatskoj osmini finala, zaveo je lijepu Talijanku:

Uz seksanje, omiljena bauljatorska zabava na putovanjima je varanje ugostitelja. Objašnjavaju da to rade zato što, posebno u zemljama Zapadne Europe i u vrijeme velikih natjecanja, kafići i restorani doista deru goste, pa tako u Bordeauxu, u sasvim običnom kafiću, dva velika piva koštaju 90 kuna:

"Video govori vise od 1000 riječi: ukrademo ili kupimo po 70 centi pivo u dućanu, pa onda u kafiću naručimo jedno i kasnije dolijevamo ove iz vrećice koje smo donijeli sa sobom. Nismo ludi dva piva plaćati 12 eura. Osnovat ću bauljatorsku skupinu, ali kod nas neće biti članarine, samo ćemo ići svijetom i varati najveće varalice - ugostitelje."

Osim vlasnika kafića i restorana, Bauljatorima su na piku suvenirnice, čijim preskupim cijenama konkuriraju tako da počiste njihov asortiman i onda dio tih artikala prodaju pored radnji za duplo manju cijenu i tako financiraju bauljanje, a drugi dio podijele prijateljima za uspomenu po povratku u domovinu: 
 
"Sara Najvjerniji tako je manirom Šukera pobjegao pratnji u dućanu i zatim, zamislite, cvike od 100 eura spremio u moj džep!" zadivljen je Car vještinom njegovog bauljatorskog suputnika, ali i sam se hvali da je na isti način nabavio japanke i nogometnu loptu.
 
Kada je već spomenuo Zlatnu kopačku, Caru je jedna od najvećih avantura odlazak za reprezentacijom na SP u Japan, otkako je posebno ogorčen na Davora Šukera, koji mu je tamo, nakon što je Car prošao cijeli svijet kako bi gledao Hrvatsku i navijao za nju - "išao prodati kulen! Jel možeš to zamisliti?! I zato ću uvijek biti za njegov odlazak."
 
Nakon odlaska s utakmice i pobjede Hrvatske koja je Španjolcima zabila dva komada i Car je također na istu adresu poslao jedan zgoditak: "I ja sam zatresao mrežu s onom malom Španjolkom od noć ranije. Pitala me imam li kokaina, a ja sam joj rekao da imam, ali ne kod sebe, nego da ću joj donijeti poslije. Naravno da sam lagao, što će meni kokain ili ikakve droge? Vratio sam se kasnije u iznajmljeni stan dvostruko sretan, zbog trostrukog poentiranja Hrvatske i mene protiv Španjolske, a Sara i ostali prijatelji već su spavali."

Nema puno odmora jer već danas se ide dalje: "Čeka nas dalek put do Lensa, novih 800 kilometara. Možda odemo i do Amsterdama, Bruxellesa, ipak smo mi skitnice.."
 
Za kraj ovog javljanja pitali smo Bauljatore prognozu rezultata osmine finala u kojem Hrvatska igra protiv Portugala i njima posebno omraženog Cristiana Ronalda: 
 
"Ma o tome kakav je on muškarac govori što je dijete uspio napraviti, ali samo formalno (rodila mu ga je surogat-majka, op.a.) zato je nitko i ništa i neka se čuva Hrvatske i Bauljatora!"

Pročitajte više