DER KLASSIKER

BAYERN - BORUSSIA 5:0 Kovačev stroj petardom razbio rivala za vrh Bundeslige

Foto: EPA-EFE/Getty Images

KOVAČEV Bayern preuzeo je vrh Bundeslige u velikom stilu. Borussia Dortmund dobila je četiri komada u samo 41 minutu, završilo je 5:0 i aktualni njemački prvaci poslije 29 kola bježe rivalu za bod.

Kovač krenuo napadački pa iz prekida uništio goste

Bivši hrvatski izbornik krenuo je ofenzivno, baš kao i kolega mu s druge strane Lucien Favre. U potencijalno revolveraškoj utakmici bolje se snašao Bayern, zaprijetio je već u prvoj minuti poslije kornera kada je Mats Hummels bio najviši. 

Bayern München - Borussia Dortmund Live Score

Ta lopta je otišla pored gola, no zato ona iz desete minute nije. Thiago ponovno ubacuje, Hummels preskače obranu gostiju i zabija za ludilo na Allianz Areni.

Bayern je krenuo s visoko postavljenom obranom i potjerao je goste u njihovu polovicu.

Nemoć Dortmunda viđena je kroz dekoncentraciju stopera Akanjija u 17. minuti. Loptu mu je ukrao Robert Lewandowski koji je izašao na istrčalog golmana Burkija i to poslao ispod njega za 2:0.

Bayern u drugom poluvremenu smirio igru

Do 41. minute mreže su mirovale, Bayern je kontrolirao zbivanja i onda blitzkriegom uništio gosta. Javi Martinez lijepo je pogodio za 3:0 nakon gužve ispred gola Borussije, a dvije minute kasnije Serge Gnabry, omaleni ofenzivac Bayerna, zabija glavom na ubačaj Thomasa Mullera za 4:0.

Bilo je to spektakularno poluvrijeme i teško je bilo očekivati slične scene u nastavku. Bayern se odlučio za potpunu kontrolu, na trenutke su se njegovi igrači čak i svjesno povlačili čekajući da se gost okuraži i otvori pa da ga potom uhvate na kontru.

Šest kola je ostalo do kraja...

U 89. minuti za 5:0 poentira Lewandowski svojim drugim golom, koji je vjerojatno stigao iz zaleđa. Asistirao mu je neuhvatljivi Gnabry, a Poljak je samo podmetnuo nogu.

Nije bavarski Hollywood bio furiozan opet od 46. minute, odradio je posao koncentrirano i sačuvao uvjerljivu pobjedu koja ga ponovno vraća na prvo mjesto šest kola prije kraja Bundeslige.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više