ICC

BAYERN - MILAN 1:0 Kovač do pobjede uz pomoć Ivana Strinića

Foto: screenshot, Getty Images

U PRIPREMNOJ utakmici u američkom Kansas Cityju Bayern Nike Kovača pobijedio je Milan 1:0, a jedini gol postigao je Leon Goretzka u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena nakon loše reakcije Ivana Strinića.

Bila je to prva utakmica Milana u ovogodišnjem izdanju International Champions Cupa, a Bayernu već treća, nakon poraza od Arsenala 2:1 i pobjede nad Realom 3:1.

Ivan Strinić odigrao je cijelu utakmicu za Milan, ali nije se proslavio. Talijanski mediji pišu da je bio najslabija karika Milanove obrane i da je izgledao nesigurno s loptom u nogama.

Kod jedinoga gola na utakmici Strinić je ostao u raskoraku nakon Kimmichove lopte u prostor za Goretzku, koji je pobjegao našem reprezentativcu i pogodio za vodstvo Bavaraca.

Momčad Nike Kovača dobrim je dijelom utakmice vršila konstantni presing na Milan, a tako je došla i do pogotka.

Bio je to debi novog trenera Marca Giampaola na klupi Milana, koji je doživio još jedan udarac, osim poraza. Nekoliko trenutaka prije odlučujućega gola ozlijedio se Theo Hernandez, pojačanje iz Reala od 20 milijuna eura. Stradao mu je gležanj, iznijeli su ga na nosilima.

Pročitajte više