četvrtfinale lige prvaka

BAYERN - PSG 2:3 Prvak Europe na rubu ispadanja iz Lige prvaka

Foto: EPA

U PRVOJ utakmici četvrtfinala Lige prvaka PSG je kao gost pobijedio Bayern 3:2 i napravio ogromni korak prema polufinalu.

Golove za PSG zabili su Mbappe (3, 69) i Marquinhos (28), dok su strijelci za Bayern bili Maxim Choupo-Moting (37) i Thomas Muller (60).

Međutim, daleko od toga je sve gotovo. U Parizu nas sasvim sigurno 13. travnja očekuje sjajan uzvrat.

Fantastična utakmica u zimskim uvjetima

Okršaj aktualnog europskog prvaka i doprvaka ponudio je odličan nogomet usprkos snježnoj mećavi koja je kvarila uvjete za igru. Sijevalo je sa svih strana što i potvrđuje podatak od ukupno 37 udaraca pri čemu su igrači Bayerna uputili čak 31 udarac.

Bavarci su bili bez prvog napadača Roberta Lewandowskog koji ima problema s koljenom. Zbog ozljeda su otpali Marco Roca koji se ozlijedio u nedjelju na treningu, te od ranije Douglas Costa i Corentin Tolisso, dok je Serge Gnabry otpao zbog koronavirusa.

Kod Parižana nije bilo ozlijeđenog Juana Bernata, Maura Icardija, Layvina Kurzawe, dok su Marco Verratti i Alessandro Florenzi otpali zbog koronavirusa

Utakmica se igrala po pravim zimskim uvjetima na pustoj Allianz Areni u Münchenu. Snijeg je uporno padao, no unatoč lošim uvjetima za igru gledali smo fantastičnu utakmicu dostojnu finala Lige prvaka. 

Počelo je žestoko. Bayern je u prvom napadu pogodio prečku. Hernandez je pucao, a Navas skrenuo u vanjski dio mreže. Nakon kornera Choupo-Moting je skočio na prvoj vratnici i glavom pogodio prečku.

Mbappe već u 3. minuti probio Neuera

Igrala se treća minuta kad su gosti poveli. Neymar je pokupio Di Marijinu povratnu loptu i odigrao za Mbappea, Sule je kasnio, a mladi Francuz je prizemnim udarcem s deset metara probio Neuera.

Bayern je pokušavao izjednačiti. Bavarci su stiskali i napadali, bili su puno konkretniji, ali na vratima PSG-a stajao je sjajni Keylor Navas. Kostarikanac je najprije skinuo zicer Goretzki, a onda je obranio i snažan udarac Pavardu.

Bayern napadao, PSG zabijao

U jeku najjačih napada domaćih PSG je zabio i drugi gol. Neymar je s centra ubacio, Diallo je izlazio iz zaleđa, a iz drugog plana je uletio Marquinhos koji je lagano matirao Neura.

Ipak, do kraja prvih 45 minuta Bavarci su se vratili. U 37. minuti Choupo-Moting je nakon odličnog ubačaja Pavarda s desne strane sjajno skočio i vrhunskim trzajem glavom matirao Navasa. 

U nastavku je prvu opasnu šansu stvorio PSG. Obrana Bayerna je zaspala, Pavard je izgubio loptu, Neymar se lukavo prikrao i iz blizine je tukao prema vratima, a Neuer je obranio. Lopta se odbila, a pokušaj Mbappea iz blizine je očišćen s crte.

Nakon toga je Bayern zagospodario terenom. Šanse su se redale i pritisak je bio sve jači, a Sane je propustio dvije odlične prilike.

Veliki povratak Bavaraca, a onda se ukazao Mbappe

Ipak, gol koji je visio u zraku pao u je u 60. minuti. Prekid je izveo Kimmich, sjajno je ubacio, a Thomas Muller je krasnim udarcem glavom skrenuo loptu u suprotni kut.

Ipak, rezultat se promijenio nakon samo osam minuta. Svjedočili smo novom trenutku genijalnosti Kyliana Mbappea. U polukontri Parižana Mbappe je ostao sam na otvorenom i preširokom prostoru s Boatengom koji se nije usudio izaći u duel jer je bio svjestan koliko je napadač PSG-a brži i pokretniji pa je čekao u bloku, a mladi Francuz je samo smireno tukao Bayernovom stoperu kroz noge i uhvatio Neuera na krivoj nozi za 3:2.

Bayern je do kraja tražio treći gol i izjednačenje. Bavarci su imali su više od igre i puno veći posjed te su opsjedali gol Navasa. Kostarikanac je bio na streljani. Skoro 30 udaraca su Bavarci uputili prema njegovim vratima (PSG samo šest), ali do gola nisu mogli doći. U 85. je najbliži tome bio Alaba, ali njegov šut je prohujao pokraj vratnice. 

Uzvrat je 13. srpnja u Parizu.

BAYERN - PSG 2:3 (Choupo-Moting '37, Müller '60; Mbappe '3, 68', Marquinhos '27)

BAYERN: Neuer; Pavard, Süle, Alaba, Hernandez; Kimmich, Goretzka, Sane, Müller, Coman; Choupo-Moting

PSG: Navas; Dagba, Marquinhos, Kimpembe, Diallo; Gueye, Danilo, Di Maria, Neymar, Draxler; Mbappe

Pročitajte više