KOVAČEV BAYERN

Bayernova zvijezda o Kovačevom otpisivanju legende: "Teško mi je to zamisliti"

Foto: Getty Images

JOSHUA KIMMICH jedan je od glasnogovornika Bayernove svlačionice. Voli komentirati razne situacije i odluke trenera Nike Kovača, a sada se osvrnuo na situaciju Thomasa Mullera.

Legendarni njemački ofenzivac razočaran je zbog slabe minutaže (samo 66 minuta u posljednjih pet utakmica) kod Kovača i želi napustiti klub već u siječnju.

"Teško je zamisliti Bayern bez Thomasa. On je idealna identifikacijska figura Bayerna, kao što su bili Bastian Schweinsteiger ili Phillip Lahm. Gotovo da nema nikoga poput njega koji je kroz omladinski sustav uspio postati veliki igrač", rekao je Kimmich pa dodao:

"Ne znam želi li otići. Znam kakav je osjećaj ne igrati, nekad sam puno sjedio na klupi kod Carla Ancelottija. Normalno je biti nezadovoljan i jasno da on želi igrati u prvih 11."

Bivši hrvatski izbornik na ofenzivnim pozicijama preferira Comana, Gnabryja i Coutinha pa tako za 30-godišnjeg polivalentnog Nijemca mjesta nema. Bild je donio informaciju kako je Muller zatražio odlazak iz kluba u siječnju.

"Apsolutno sam nezadovoljan situacijom", rekla je legenda Bayerna za Kicker pa nastavila:

"Imam samo 30 godina, spreman sam za igru i gladan uspjeha s klubom, ali i osobno. Čvrsto sam uvjeren da mogu pomoći momčadi na terenu."

Kovač je, rekli smo, naklonjeniji mlađim i bržim igračima.

"Trener mora donijeti teške odluke prije svake utakmice. Međutim, trend u posljednjih pet utakmica ne čini me sretnim. Ako me trener u budućnosti vidi samo u ulozi zamjene, moram o tome razmisliti. Previše sam ambiciozan za sjediti na klupi."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više