BBB do Splita uz policijsku pratnju, Torcida poručuje: "Neka samo dođu!"

VJEČNI derbi Hajduka i Dinama idealna je prilika da navijačke udruge najvećih rivala naše nogometne pozornice puste glasnice i još  jednom dokažu lojalnost svom klubu. Iako, svima je poznato da je nedjeljna utakmica navijačima predstavlja puno više od pukog navijanja, a policiji, pak, puno više od rutinske kontrole.

U iščekivanju poljudske utakmice, dijelom ponukani i proglasom koji je Torcida objavila na svojim internet stranicama, porazgovarali smo s čelnicima obaju navijačkih udruga, kako bi doznali nešto više o njihovim pripremama za nadolazeći derbi.

U Hajdukom proglasu između ostalog stoji:

"Pokažimo svim upravama, svim lopovima u Hajduku, svima što im je drago ovo stanje od kojeg profitiraju, svima što nam se smiju što smo »NAJVJERNIJI» - nećemo odustat od Hajduka sada kada je najteže! Nećemo odustati od onoga Hajduka koji nam je bio ponos, onog Hajduka koji nam je ostavljen u nasljeđe; za kojeg su navijali naši djedovi, naši očevi, a mi se moramo boriti da za njega navijaju i naša djeca.
U nedjelju se svi uputite na Poljud, povedite ostale Torcidaše, povedite ekipu koja voli Hajduk i koja želi promjenu, jer odgovornost je na nama da se čuje poruka sa tribine. Na Sjeveru će biti spektakl jer Torcida uvijek i jednako voli i bodri svoj Hajduk, svaki dan sve više."

Glavni tajnik Torcide Toni Ljubić ovih dana ima pune ruke posla. Na Poljud dolazi Dinamo, što je sasvim dovoljno da se alarmiraju radne snage i pripremi "koreografija" za veliku utakmicu.

"Derbi je za nas uvik nešto posebno. Koreografiju pripremamo isključivo zbog te utakmice, a kako slavimo i 95 godina našeg kluba, morao malo ukrasiti stadion. Nadamo se da će cili Poljud biti pun, a koliko će BBB-a doći to nas uopće ne zanima." - za Index je kazao Ljubić.

"Ne bojimo se momaka iz Zagreba, nemamo razloga za to. Oni nas, kako sam, rekao, ne zanimaju ni trunke. Neka dođu, neka svi dođu..." - dodao je tajnik Torcide, ustvrdivši i kako u gradu podno Marjana još uvijek caruje "Uprava odlazi" i da se situacija vjerojatno neće promijeniti do izglasavanja Zakona o sportu.

U udruzi Bad Blue Boysa razloga za zadovoljstvo ima na pretek. Osim pogleda na tablicu, koji u slučaju ove utakmice i ne mora značiti previše, Dinamovce veseli i veliki broj navijača koji se dosad prijavio za organizirani put prema Splitu.

"Računamo da bi u našem aranžmanu prema Poljudu trebalo krenuti tisuću i pol navijača, koreografija će biti naša uvijek ista, isključivo za derbi. Naglašavam da u Split idemo zbog Dinama, a ne zbog incidenata. Šta se desi, desi se. Iz policije su rekli da će učiniti svoje, pa ćemo vidjeti." - za Index je kazao tajnik i potpredsjednik BBB-a.

U zagrebačkoj policiji spremni su za odgovornost koja je pred njima te tvrde da će postupak biti isti kao i prilikom pratnje navijača na otkazani derbi u 12. mjesecu.

"Nastojat ćemo da sve prođe u najboljem redu. Iako još uvijek ne znamo točan broj autobusa koji kreće za Split, gledat ćemo da svi krenu s istog mjesta, najvjerojatnije iz Lučkog. Vrlo je bitno da navijači u Split, gdje ih preuzimaju kolege iz PU splitsko-dalmatinske, stignu na vrijeme, kako bi bez panike ušli na stadion. Treba vremena da se svaki navijač detaljno pregleda, i ako se na vrijeme uđe na stadion, izbjeći će se nervoza i nepotrebni incidenti." - kazao nam je Dubravko Novak, zamjenik načelnika PUZ-a.

Foto i tekst: D.R.

Pročitajte više