BBC naveo Ivu Karlovića kao uzor mladima koje muči mucanje

BRITANSKI BBC objavio je na svojoj Internet stranici tekst koji se bavi problemom mucanja, a kao uzor mladim Britancima koje muči problem s govorom BBC navodi našeg tenisača Ivu Karlovića koji se, uz sportske rezultate, uspješno nosi s mucanjem.

BBC navodi kako je Karlović jedan od favorita predstojećeg Grand Slama u Wimbeldonu, te piše kako ga možda veća bitka čeka izvan terena. Razlog takvom zaključku je Karlovićevo mucanje koje mu, prema BBC-u, izaziva poteškoće u pojavljivanju pred kamerom kao i pred publikom pred kojom treba, nakon dobrog plasmana po završetku turnira, održati govor.

Karlović je bio jako zabrinut da neće moći ispravno zahvaliti gledateljstvu u tradicionalnom obraćanju nakon završetka turnira u Londonu gdje je u finalu izgubio od Andya Roddicka, pa je zbog toga prišao BBC-evoj prezenterki Sue Barker koju je pitao bi li ona htjela održati njegov zahvalni govor na terenu, piše BBC.

Također, Karlović je večer prije finalnog meča izgledao vrlo nervozno kada se obraćao novinarima nakon pobjede u polufinalnom meču protiv Thomasa Johanssona. Nakon toga je Karlović zamoljen da da intervju BBC-evom novinaru Andrewu Castleu koji je bio kao stvoren za taj posao.

Budući da Castle ima iskustva iz intervjua s britanskim pop pjevačem Garethom Gatesom koji također muca, novinar je bio spreman za intervju s našim Ivom na koji je donio čašu vode u slučaju potrebe. Također, Castle je Ivu potaknuo da se opusti nakon čega je uspio napraviti intervju.

"Na početku mi je bilo nelagodno pričati s njim. Tako silno se trudio normalno pričati, ali su mu se zubi tresli. No, nakon što shvatite da se on zbog toga ne srami, te da se mora s tom preprekom boriti pri svakom razgovoru, jednostavno ga prihvatite." - kaže Castle.

"Tek tada se otkrije njegov pravi karakter i on postaje vrlo šarmantan, ugodan i vrlo pametan momak. Ali, trebao bi se više smijati. Očito da sve što se tiče medija smatra umjetnim, ali kada se smije ima jedan od onih izraza lica koji bi natjerali cijeli svijet da se smije s njim." - zaključuje BBC-ev novinar.

Pročitajte više