Bečke vlasti navijačima: Ne želimo alkoholičare na Euru, pijte vodu iz fontana

BEČKE turističke radnike i građane razgnjevila je odluka po kojoj će cijena pola litra točenog piva kod njih biti gotovo 50 posto skuplja od one u Švicarskoj.

Konkretno, horde navijača koje zbog neposjedovanja ulaznice neće moći upasti na stadione, moći će u bogatome programu i utakmicama na golemim video-zidovima uživati u starom centru Beča. Uz cijenu pola litre točenog piva od četiri i pol eura.

"To je suluda odluka, čisti idiotizam", izjavio je jedan 35-godišnji Austrijanac, koji će turistima nuditi prijevoz konjskom zapregom.

Na bečkome navijačkom punktu istodobno će utakmicu moći pratiti 70-ak tisuća navijača. Cijena pola litre točenog piva bit će četiri i pol eura. U Baselu će primjerice, ista količina približno jednako kvalitetne tekućine stajati pet švicarskih franaka ili oko tri eura.

"Istina je da će pivo biti skuplje u Beču nego u drugim gradovima domaćinima Europskog prvenstva. Međutim, nije nevažno da je naša navijačka zona najveća od svih u Austriji i Švicarskoj, da zahtijeva najkvalitetniju infrastrukturu te da će biti vrlo bogata dodatnim zabavnim sadržajima", izjavila je Anja Richter, članica organizacijskog odbora natjecanja zaključivši:

"Osim toga, nije nam namjera poticati alkoholizam među navijačima i građanima. Za one žedne na trgu će biti četiri fontane s besplatnom pitkom bečkom vodom, koja je dokazano vrhunske kvalitete."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više