TENIS

Becker i Nijemci upozoravaju Đokovića: "Pohlepa za slavom mu je jača od razuma"

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ odlučio je sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prvi tenisač svijeta želi napasti Golden Slam. Đokovićevu odluku oštro su kritizirali Nijemci. Berliner Kurier piše da taj potez nije logičan.

"Poslije titule na Wimbledonu otkrio je da su šanse 50-50. Sada je pohlepa za uspjehom i slavom jača od razuma. Novak je potvrdio da će otići u Tokio i ne smetaju mu povijesni puč i brojna otkazivanja drugih tenisača", pišu Nijemci.

Na tom tragu razmišljanja je i proslavljeni njemački tenisač Boris Becker.

"Osim sva četiri Grand Slama, ništa drugo ga ne smije zanimati. Ovo je jedinstvena prilika, a Olimpijske igre mu baš i ne odgovaraju."

Podsjetimo, pobjeda u ovogodišnjem Wimbledonu Đokovića je stavila u poziciju da ostvari pothvat koji je napravio samo legendarni Australac Rod Laver, a nitko u Open eri. Laver je 1962. i 1969. osvojio sva četiri Grand Slama u istoj godini. Za to bi Đokoviću nedostajao još samo US Open nakon što je ove godine već uzeo Australian Open, Roland Garros i Wimbledon.

Ova godina je zbog pandemije i olimpijska godina, a u slučaju zlata u Tokiju i trijumfa u New Yorku Đoković bi postao prvi tenisač koji je osvojio utopijski Golden Slam. Za dostizanje tog teniskog savršenstva treba osvojiti tih pet turnira u istoj godini, a on je zasad pospremio tri i favorit je na preostala dva. Međutim, Đoković je ranije razmišljao o otkazivanju nastupa na Olimpijskim igrama iako nikad nije osvojio olimpijsko zlato.

Pročitajte više