Beckham: Igrat ću protiv Hrvatske

IAKO se pričalo kako David Beckham neće igrati u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske, u intervjuu Reutersu najpopularniji nogometaš na svijetu izjavio je kako je on još uvijek kapetan engleske nogometne reprezentacije, te kako nema razloga da ne igra.

Beckham je rekao kako je izbornik Eriksson prvo želio vidjeti kako će se smjestiti u Madridu, hoće li igrati, pa tek onda odlučiti hoće li nastupiti za reprezentaciju. No, Beckham je spreman za utakmicu.

U Madridu je Beckham tek nešto više od mjesec dana, ali "već se osjeća kao da je tamo godinama". Sam Beckham je izjavio kako je očekivao neki prijelazni period, no od prvog trenutka od kad je tamo osjeća se odlično. Izjavio je kako se osjeća kao da pripada momčadi i da su ga svi odlično prihvatili.

O mogućnosti susreta Manchestera i Reala u Ligi prvaka kaže kako bi to bila "lijepa večer", i dat će sve od sebe da pobijedi njegov klub – Real. "U Manchesteru sam bio jako dugo, ali to je sada iza mene, to je prošlost", rekao je David Beckham.

Od novih suigrača Beckham hvali McManamana i Figa koji su mu pomogli u prilagođavanju, a uz to oni jedini govore engleski.  Beckham je naučio i nekoliko riječi španjolskog, prvenstveno onih koji će mu trebati na terenu, a Roberto Carlos ga je naučio i nekoliko psovki, koje Beckham nije želio reći pred novinarima.

Nogometne veličine u Realu kao Figo, Ronaldo, Zidane i Raul ne stvaraju dodatan pritisak na Beckhama. Engleski reprezentativac smatra kako je dobro što su mu oni suigrači jer će se pokraj njih morati više dokazivati, što znači da će biti još bolji.

Popularnost izvan nogometnih terena Beckham drži po strani. Naviknut je na to pa kad igra ne razmišlja o tome.

Utakmica Engleska-Hrvatska igra se 20. kolovoza na stadionu Portman Road u Ipswichu, a sve ulaznice bile su rasprodane u nekoliko sati.

Pročitajte više