Beckham: Oduševljen sam Capellovim vraćanjem kulta reprezentacije

"IZBORNIK bira igrače na osnovu forme, a ne njihove reputacije", govori povratnik u engleski dres koji će sutra protiv Francuske upisati 100. nastup za svoju zemlju.

"Capello je potpuno promijenio režim i ponašanje u reprezentaciji i igrači su to odmah shvatili. Imamo izbornika s jakim uvjerenjima: ako ne igraš dobro i ne odgovaraš njegovim zahtjevima - nisi u momčadi", Becksova je izjava u kojoj se jasno očešao o onoga koji mu je zalupio vrata reprezentacije; Stevea McClarena koji je bio poznat po tome da je igrače zvao imenima od milja, a ni stega i disciplina na okupljanjima njegove reprezentacije su bile primjetno labave.

Daleko od toga da Englezi "od pamtivijeka" nemaju kult reprezentacije, ali Capello je odmah nakon inauguracije donio popis zapovijedi kojih se igrači moraju pridržavati i čini se da više glavne vijesti s engleskih priprema i okupljanja reprezentacije neće biti tko je pijan mokrio na podiju noćnog kluba ili koja je pripadnica "WAG" kružoka potrošila više u shoppingu.

Beckham je jedva dočekao doći u takvo okružje, jer pokazao je i u Manchesteru i Realu da mu nije problem pognuti glavu i čekati svoju priliku bez obzira kolika zvijezda bio, a jučerašnji susret sa Capellom mu je bio prvi nakon zadnje Realove utakmice prošle sezone protiv Mallorce:

"Rukovali smo se i bilo je lijepo vidjeti ga jer kada smo se posljednji put vidjeli, zajedno smo slavili titulu prvaka na terenu Santiago Bernabeua."

"On je, bez ikakve sumnje, pravi čovjek za posao engleskog izbornika. Ima svoje specifične metode rada i zna kako uigrati momčad. To je ono što ova zemlja treba: moramo povratiti povjerenje nacije".

Beckham  je otkrio kako ga je stid zbog neuspjeha engleske reprezentacije na velikim natjecanjima, jer od '96 i njegovog debija za izabranu vrstu, Engleska na pet europskih i svjetskih prvenstava nije uspjela uhvatiti polufinale.

"Imamo neke od najboljih igrala na svijetu i krajnje je vrijeme da ispunimo potencijal koji dosad nismo. Ali sada konačno imamo trenera koji zna kako izvući najviše iz igrača", opet se Beckham dotakao njemu (i ostatku nacije) posebno "dragog" Capellovog prethodnika.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više