Benfica u lovu na dva Dinamova dragulja

Foto: Pixsell

BENFICA je zainteresirana za Bornu Sosu (20) i Nikolu Mora (19), javljaju redom svi relevantniji portugalski mediji.
 
Portugalski Record prvi je lansirao informaciju kako Benficino rukovodstvo gaji zanimanje za Dinamove mlade zvijezde. Borna Sosa i Nikola Moro označeni su kao igrači s potencijalom dostojnim portugalskog velikana.
 
Borna Sosa, prema vokaciji lijevi defenzivni bek, konkurira kao rješenje za lijevu obrambenu liniju portugalskog kluba koja bi u predstojećem ljetnom prijelaznom razdoblju mogla biti upražnjena odlaskom Alejandra Grimaldija za kojeg je interes iskazao Napoli. Mladi hrvatski reprezentativac trenutačno je vrijedan milijun eura. Za Dinamo, u čijem je omladinskom pogonu i ponikao, odigrao je 32 službene utakmice. 
 
Nikola Moro na poziciji veznjaka već je očarao Benficine sveprisutne skaute koji su, u potrazi za novim draguljima, razasuti diljem svijeta. Za zagrebački klub nastupio je u 45 službenih mečeva. Transfermarkt ga momentalno procjenjuje na milijun i pol eura.
 
Premda se Dinamovo vodstvo još nije oglasilo glede Benficinog interesa, prevladava skepsa kako zagrebački klub nije sklon prodaji svojeg darovitog dvojca kojeg percipira kao zalog za budućnost. Nikoli Moru tekući ugovor istječe u lipnju 2022., a Borni Sosi u lipnju 2023. godine. 

Pročitajte više