Benzema uveo Lyon u četvrtfinale francuskog kupa

MOMČAD Lyona svladala je na Gerlandu branitelja naslova Sochaux s 2-1 u susretu osmine finala francuskog Kupa.

Lyon je pobjedom nad osvajačem ovog natjecanja prošle sezone ostao u utrci za trofej koji nisu osvojili 34 godine, a opet je najveći junak bio sjajni Karim Benzema, strijelac oba gola za Lavove.

Prvi je zabio u 56. minuti. Krasno je primirio jednu dubinsku loptu upućenu iz vlastite polovice terena, sjurio se po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, a onda odmjerenim udarcem lijevom nogom matirao gostujućeg vratara Richerta.

U istoj minuti, 73., gledatelji na Gerlandu vidjeli bravurozne intervencije oba vratara. Najprije je Richert zaustavio opasan prizemni udarac Benzeme, a potom je Lyonov vratar Coupet briljantno izvadio udarac Pancratea iz gornjeg kuta.

Međutim, upravo je Gregory Coupet bio ''najzaslužniji'' za izjednačenje gostiju u 90. minuti. Iako je udarac Traorea išao ravno u njega, Coupet je reagirao šeprtljavo, te mu je lopta prošla kroz ruke za 1-1! No, veliko slavlje gostiju nije dugo trajalo. Već u sljedećoj minuti opet se ukazao Benzema, koji ovoga puta nije pokazao neku posebnu vještinu, već se samo našao na pravom mjestu u pravom trenutku, te je s pola metra gurnuo loptu u mrežu nakon traljave reakcije gostujuće obrane u kontranapadu domaće momčadi.

Lyon, šesterostruki francuski prvak u zadnjih šest godina, posljednji je naslov u Coupe de Franceu osvojio još daleke 1973., kada je u finalu na Parku prinčeva pobijedio Nantes s 2-1. Momčad koja posljednjih godina apsolutno dominira francuskim nogometom ima tek tri naslova pobjednika Kupa, osvojena 1964., 1967. i 1973. Sochaux je, pak, prošle godine osvojio ovaj trofej, drugi u povijesti. Najuspješnija momčad u francuskom Kupu je Marseille s 10 naslova.

Među 8 najboljih je PSG, koji je kao domaćin svladao drugoligaša Bastiju s 2-1. Najzaslužniji za uspjeh Parižana bio je 20-godišnji Loris Arnaud, strijelac oba gola za domaću momčad.

Francuski kup, osmina finala:

Lyon – Sochaux 2-1 (Benzema 56, 90+1 / Traore 90)

PSG – Bastia 2-1 (Arnaud 19, 67 / Andre 22)

Dijon – Tours 3-1 (Shumacher 62, 89, Yenga 62 / Atik 84 -11 m)

Sedan – Angers 2-0 (Abdoun 32, Sow 90)

četvrtak:

Bordeaux – Lille

Lorient – Metz

Amiens – Arles

Carquefou – Marseille

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više