Bernie zna kako protiv dosade u F1: Stvorit ćemo umjetnu kišu da staze budu mokre!

ŠEF Formule 1 Bernie Ecclestone niže biser za biserom. Kada se radi o, za izbirljivu publiku, dosadnom ritmu na stazi, premalom broju pretjecanja,  Bernie kaže:

"Pretjecanja su gotovo nemoguća jer po suhom vremenu postoji samo jedna linija dovoljno dobra za maksimalnu brzinu zbog gume na stazi. Slika je potpuno drugačija kad je staza vlažna. Najuzbudljivije utrke su uvijek bile one po kiši, pa zašto ne bismo razmislili o stvaranju kiše", istaknuo je Ecclestone i dodatno obrazložio:

"Na brojnim stazama bi bilo moguće uvesti sustav kojim bismo stvarali mokre uvjete. Zašto ne bi "kišilo" negdje sredinom utrke oko 20 minuta? Ili u zadnjih deset krugova? Možda s upozorenjem vozačima dvije minute ranije. Neizvjesnost bi bila zajamčena, a uvjeti bi bili isti za sve."

Ecclestone se ne želi ni pomiriti s gubitkom Velike nagrade Bahreina iz ovogodišnjeg kalendara natjecanja.

"Treba nam utrka u Bahreinu. Samo odluku o novom terminu moramo donijeti prije početka nove sezone", rekao je Ecclestone za Spiegel.

Ecclestone je o mogućem novom terminu održavanja utrke u Bahreinu razgovarao s predsjednikom Međunarodne federacije autosportova (FIA) Jeanom Todtom, a odluku bi o svemu trebalo donijeti Vijeće iste (WMSC) sljedećeg utorka.

Nagađa se da bi novi termin utrke mogao biti u kolovozu za vrijeme trotjedne rupe u kalendaru, iako su tada u Bahreinu nesnosne vrućine.

VN Bahreina predviđena za 13. ožujka trebala je biti otvarajuća utrka nove F1 sezone, ali je otkazana zbog nesigurnosti koja vlada u zemlji. Stoga će sezona startati Velikom nagradom Australije 27. ožujka.


Pročitajte više