Bešiktaš vlastitim navijačima zabranio odlazak u München

Foto: Getty Images/Guliver Image

UPRAVA Bešiktaša je nakon dugog vijećanja vratila Bayernu oko 3500 ulaznica za svoje navijače za prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, koja se u srijedu igra na Allianz Areni.

Turski prvak je tako odlučio u strahu od eventualnog divljanja svojih navijača, čime bi klub bio izbačen iz Europe na dvije godine. Podsjetimo, Bešiktaševi navijači napravili su kaos u Lyonu u travnju prošle sezone uoči utakmice Europske lige.

UEFA je oba kluba kaznila sa 100.000 eura i uvjetnom kaznom na dvije godine. Ukoliko je prekrše, automatski bi na dvije godine bili izbačeni iz svih europskih natjecanja.

No, pred Bayernom su sad novi problemi jer će ulaznice namijenjene gostujućim navijačima pustiti u slobodnu prodaju kako bi do sutra popunili stadion, što automatski daje priliku lokalnim Turcima da uđu na stadion. Iako je klub najavio rigorozne kontrole te da će zabraniti ulazak na stadion svakome s obilježjima Bešiktaša, njima nitko neće moći zabraniti da kupe ulaznice i uđu na stadion bez ikakvih obilježja.

Zbog toga je glas digla i udruga Bayernovih navijača koja smatra da bi klub mogao na temelju rasne pripadnosti nekome zabraniti ulazak na stadion iako je on Bayernov navijač, a odgovara fizionomiji turske nacionalne manjine.

"Nedopustivo je ako će rasa nekome braniti ulazak na Allianz Arenu. Nadamo se da će u klubu imati razumijevanja", stoji u priopćenju navijača.

Pročitajte više