Bijelo Brdo: Istina je da smo ušli u ligu, ali na legalan način

NAKON što je Index objavio članak "Kako je osječki lobi krojio županijska prvenstva", NK BSK Bijelo Brdo oglasio se priopćenjem. Ističe se kako članak vrvi neistinama, a priopćenje donosimo u cijelosti.

"Kao prvo, Jovo Vuković nije vlasnik NK BSK Bijelo Brdo već predsjednik te uspješne bjelobrdske sportske udruge.

Nadalje,  navodite kako gospodin Jovo Vuković "U Vukovaru i okolici slovi za čovjeka pored kojeg je nemoguće dobiti javni natječaj zbog politčkih veza preko SDSS-a i HDZ-a" što je potpuna neistina. Naime, svi poslovi koje Vukovićeva građevinska tvrtka "Vuković company d.o.o." izvodi su, kada su u pitanju javni natječaji, apsolutno u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i Zakonom o javnoj nabavi. Usput možemo reći da tvrtka Vuković company zapošljava trenutno tristotinjak djelatnika. Gospodin Vuković se, kao ugledni gospodarstvenik koji djeluje na području istočne Hrvatske rado se odlučio, a u skladu s politikom tvrtke, da pomogne razvoju društvenog pa tako i sportskog života na tim prostorima. Pa je tako prihvatio naš poziv da sponzorira rad NK BSK Bijelo Brdo i time zasigurno pridonio njegovom zapaženom uspjehu.

Navodimo kako je gospodin Jovo Vuković prihvatio naš prijedlog da postane predsjednikom kluba 18. ožujka 2010. godine, što znači da u vrijeme kvalifikacija za ulazak u Prvu županijsku ligu 2009. godine uopće nije bio na funkciji predsjednika NK BSK Bijelo Brdo. Smatramo da je lažan navod "Uoči uzvrata Vuković je, kažu svjedoci, ponudio 15.000 eura igračima Petlovca, ali su ovi odbili pa se opet okrenuo Savezu" što je objeda na račun gospodina Vukovića. Shodno tome, i ostali dio pasusa članka uopće ne odgovara istini.

Nadalje, proziva se i klub da je ušao u Prvu ŽNL na osnovu izmišljenih kvalifikacija. Jedino što je istinito je da je klub ušao u Prvu ŽNL, no na isključivo regularan način, odnosno naklon što je Hajdin Cret odustao od natjecanja iz financijskih razloga tako da su te godine u Prvu ŽNL ušli i NK BSK Bijelo Brdo i NK Lila Lila.

Sljedeći neistiniti navod je da je gospodin Željko Sudarić kasnije imenovan sportskim direktorom BSK-a i do danas na toj funkciji. Istina je da on nikada nije bio niti je je sada na toj funkciji. Osobu preko koje je navodno "to išlo" (gospodin Kruno Hofer), a kojeg spominje Darko Kolić, uopće ne poznajemo.

U posljednjem pasusu teksta objavljujete da je Vlatko Marković dva puta posjetio Bijelo Brdo. To je jedina istina u vašem članku, kao što je istina i da je Marković obećao financirati novu travu na nogometnom igralištu. No, on to nije učinio. Dalje navodite da je preko Ante Vučemilovića od HNS-a dobio 150.000 kuna što je također apsolutna neistina. Ispravna je informacija da je NK BSK Bijelo Brdo dobio od HNS-a donaciju za opremanje stadiona, odnosno 45.000 kuna 17. rujna 2010. Taj je iznos NK BSK Bijelo Brdo utrošio za kupovinu stolaca na stadionske tribine. Za sve vam dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju i rado nudimo na uvid dokumentaciju našeg nogometnog kluba.

U ovom se klubu trenutno u svim natjecateljskim kategorijama natječe približno 160 nogometaša svih kategorija i to vrlo uspješno. Stoga smatramo da je to u ovo teško vrijeme vrlo značajno za mlade ljude na ovom širem prostoru i da ovakvim objedama praktično tjerate dobročinitelje i sponzore dalje od NK BSK odnosno sporta uopće. Posljednja izvještajna skupština koja je održana  21. prosinca 2011. godine po svim izvještajima je pokazala kako se našem klubu izuzetno mnogo radi te da smo postigli kvalitetu i samo iz tih je razloga postignut značajan napredak i odlični rezultati mladih talentiranih igrača i ljudi oko uprave Kluba. Nadamo se da će te objaviti ovaj demant kako bi javnost dobila pravu informaciju. Ne znamo koje će daljne korake u pravnom zadovoljenju poduzeti gospodin Jovo Vuković kojemu je kao i našem klubu nanesena velika šteta.

 

U Bijelom Brdu                                                                    Za NK BSK Bijelo Brdo

24. prosinac 2011. godine                                                 tajnik Marko Mišanović

Pročitajte više