Bild: Bayern se podijelio na dva klana. Evo tko je za, a tko protiv Tuchela

Foto: Profimedia

BAYERN trese velika kriza. Nakon poraza kod lidera Bayer Leverkusena (3:0), kojim je aktualni prvak povećao zaostatak za jedinim konkurentom za naslov, te izgubljene prve utakmice prve nokaut runde Lige prvaka kod Lazija (1:0), u kojoj su gosti pali bez udarca na gol, slijedio je novi šok. Bayern je izgubio i kod osrednjeg Bochuma (3:2) u Bundesligi za treći poraz zaredom. To mu se zadnji put dogodilo na proljeće 2015.

Sreća je do sada spašavala Tuchela, ali više mu nema pomoći

Nezaustavljivi Leverkusen je opet pobijedio pa Bayern sada za vodećom momčadi zaostaje čak 8 bodova. S obzirom na to da Leverkusen u seriji pobjeđuje, a Bayern jednako tako gubi te je tako razlika među njima sve veća, 12 kola prije kraja postavlja se pitanje je li ovo prva sezona nakon njih 11 u kojoj Bayern neće osvojiti njemački naslov. Iz kupa je već ispao i to od trećeligaša Saarbrückena, a učinak iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka kod Lazija ne daje optimizam pred uzvrat.

Zbog svega navedenog sve se glasnije priča o tome da Thomas Tuchel neće dočekati godinu dana na klupi Bayerna. Trener najvećeg njemačkog kluba postao je krajem ožujka prošle godine te odmah zatim ispao iz Lige prvaka i kupa, a njemački naslov osvojio je samo zato što mu ga je Borussia Dortmund nevjerojatno predala. Ove sezone pak ima spomenuti očajni učinak u svim natjecanjima.

Kriza je podijelila svlačionicu na dva klana

Svi insajderi koji prate Bayern slažu se u tome da je Tuchel izgubio svlačionicu zato što javno kritizira zvijezde, ali i zbog toga što se kao težak karakter nikada nije približio najvažnijim igračima. Onima koji drmaju svlačionicom punom ega i zvijezda, zbog čega Bayern zovu FC Hollywood. Bild, najčitaniji njemački medij, objavio je da se svlačionica podijelila na dvije skupine. Igrači koji su još uvijek iza Tuchela su prema ovom izvoru: Manuel Neuer, Raphael Guerreiro, Jamal Musiala, Leroy Sane, Harry Kane i Eric Dier.

Protiv trenera su pak Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Thomas Müller, Matthijs de Ligt, Mathys Tel i Serge Gnabry.

Pročitajte više