Bild: Leipzig u problemima. Ne može Olmu povećati plaću da ga zadrži

Foto: EPA

ANDY BARA, menadžer Danija Olma (24), u Njemačkoj se sastao sa sportskim direktorom RB Leipziga Maxom Eberlom, piše Bild. Njemački medij navodi kako je tema razgovora bila produljenje Olmova ugovora s Leipzigom. Trenutni mu istječe na ljeto 2024. godine. 

"Leipzig se mjesecima bori za produljenje. Problem je u tome što - za razliku od nedavnih produljenja s Christopherom Nkunkuom, Joškom Gvardiolom i Mohamedom Simakanom - prema informacijama Bilda, Olmo ne može dobiti povećanje plaće. Razlog tome je što je već sada jedan od petorice igrača s najvećom plaćom u momčadi", piše Bild, navodeći kako Olmova godišnja plaća iznosi sedam milijuna eura.

"Osim toga, Olmo se poigrava s idejom povratka u rodnu Španjolsku, po mogućnosti u svoj omladinski klub Barcelonu. Također, pojavile su se glasine iz Engleske - Manchester United se navodno raspitivao", dodaju Nijemci.

Dinamo ima pravo postotak od idućeg Olmova transfera

Olmo je prošao Barceloninu školu nogometa iz koje je 2014. godine došao u Dinamu. U zagrebačkom klubu zadržao se do 2020., kada je prodan u Leipzig. Dinamo ima pravo na 20 posto od sljedećeg Olmova transfera, a Leipzig je hrvatskom prvaku, računajući bonuse, dosad isplatio između 25 i 30 milijuna eura za španjolskog ofenzivca.

"Još mu uvijek pokušavam objasniti da je Leipzig najbolji klub za njegove iduće korake u mladoj karijeri", rekao je sportski direktor Eberl. Prema Transfermarktu, Olmo vrijedi 40 milijuna eura. U posljednje vrijeme ga se povezivalo i s Chelseajem.

Pročitajte više