Bild: Stanišić je zabio Bayernu. To je izludilo Tuchela

Foto: EPA

BAYER LEVERKUSEN je s 3:0 pobijedio Bayern u derbiju za vrh njemačke Bundeslige igranom u 21. kolu te tako nastavio svoj čudesan niz neporaženosti, koji je sada produljen na čak 31 utakmicu u svim natjecanjima. Momčad Xabija Alonsa ovom se pobjedom odvojila od Bayerna na vrhu tablice na pet bodova. Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Prvi gol je djelo hrvatskog braniča Josipa Stanišića. Stanišić već neko vrijeme za Bayer igra sjajno, gotovo kao preporođen jer je napokon dobio šansu odlaskom nekih igrača na Afrički kup nacija. Do pogotka je došao nakon što je na drugoj stativi dočekao jedan snažan centaršut s lijeve strane i zakucao pored nemoćnog Manuela Neuera.

Podsjetimo, Stanišić je u Leverkusenu na posudbi upravo iz Bayerna. Trener Thomas Tuchel zaključio je da za Stanišića nema mjesta u njegovoj momčadi pa je hrvatski branič ljetos preselio u Leverkusen do kraja ove sezone. Sada je baš protiv Bayerna bio igrač utakmice s ocjenom 7.6 prema Sofascoreu.

Bild: Scena koja je morala izluditi Tuchela

Bild u tekstu naslova "Scena koja je morala izluditi Tuchela" misli upravo na pogodak Stanišića kojeg je trener minhenskog kluba na početku sezone prepustio sada jedinom konkurentu za naslov prvaka. "Od svih igrača, baš je Stanišić, koji je na posudbi u Bayeru iz Bayerna, doveo domaćina u vodstvo", piše Bild. 

Prenose i čuđenje legendarnog njemačkog nogometaša, a sada stručnog komentatora Lothara Matthäusa. Umirovljeni veznjak s više od 400 nastupa za Bayern nije mogao vjerovati kako su Tuchelovi igrači zaspali, odnosno loše reagirali kod Stanišićeva gola, ostavivši ga samoga u šesnaestercu.

Grafika: Sofascore

Bayer ima pet bodova više od Bayerna

Drugi pogodak Bayera je zabio Alex Grimaldo nakon što je s Nathanom Tellom odigrao sjajan dupli pas i izbacio iz igre oba stopera Bayerna. Sjurio se u kazneni prostor, otišao malo ulijevo i zabio pored Neuera. Konačnih 3:0 je postavio Jeremie Frimpong u petoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela.

Bayer, i dalje neporažen u svim ovosezonskim natjecanjima, ima 55 bodova i predvodi njemačko prvenstvo. Bayern je drugi s pet bodova manje, dok treći Stuttgart i četvrta Borussia Dortmund imaju po 40 bodova.

Pročitajte više