Bili oslabljeni na "trokutu": Hajduk navijačima "poklanja" Cernata, ali čuva Kalinića i Vejića

GENERALKU za novu sezonu Hajduk će odigrati oslabljen: na subotnjem trokut-turniru protiv Blackburna i Maritima neće biti: Kalinića, Vejića, Buljata i Strinića.

Različiti su razlozi zbog kojih Miše neće računati na spomenutu četvorku: mladi stoper Jurica Buljat tog dana uplovljava u bračnu luku pa ga je trener razriješio obaveza.

Ostala trojica odsutni su zbog ozljede, odnosno opravka, pa naravno da Miše ne želi nepotrebno izazivati sudbinu postavljanjem rekonvalescenata u igru. Također, Kalinićev odlazak je svakim danom sve izvjesniji i ne želi ga se dodatno "oštetiti" prije željene bogate prodaje. Međutim, sigurno je da bi utakmice protiv uglednih protivnika (prije svega Blackburna) predstavljala dodatni izlog za pokazivanje Kale potencijalnim kupcima.

Izostanak vođe momčadi i zapovjednika obrane Hrvoja Vejića također će se osjetiti jer zadnja Hajdukova linija bez reprezentativca opasnog iz prekida jednostavno nije ista. Strinićev izostanak spada u kategoriju nadoknadivih.

Hajduk očekuje značajan broj gledatelja na uvertiri u novu sezonu. Klub se nada kako će Paraiba, Ribeira, Eliakwua, dvojbenog Portu i društvo doći vidjeti oko 20 tisuća ljudi, jer poznato je da se Splićani lako napale na atraktivne uvertire u novu (pred)sezonu. Tako je bilo prošlog ljeta protiv Napolija, svojevremeno kada se kontra Vasasa predstavljao Niko Kranjčar..

Ono što će ih posebno razveseliti je druga premijera njihovog ljubimca i "poklona navijačima" kako je rekao predsjednik Mate Peroš na predstavljanju Cernata novinarima: "Dijamant iz Galatija" će se opet predstaviti splitskoj publici koja se i u njegovom prvom mandatu na Poljudu oduševljavala minijaturama i partiturama omalenog virtuoza baluna.

Hajduk u 19.30 sati igra protiv Nacionala, zatim u 20.30 sati igraju Nacional - Blackburn i u 21.30 trokut-turnir u kojem svatko sa svakim igra po 45 minuta, zaključuje susret Hajduk - Blackburn.

"I meni je ovo prvo iskustvo s igranjem trokut turnira. Raspoloženje je u momčadi izvrsno, očekujem dobru igru, te da će naši navijači i ljubitelji nogometa uživati u igri sve tri momčadi " prenosi hajduk.hr Mišine riječi.

Hajdukov trener je izdiktirao početnu jedanaestoricu za utakmicu protiv Nacionala:

Tomić, Thiaguinho, Maloča, Aračić, Šerić, Brkljača, Andrić, Tičinović, Cernat, Rodić, Paraiba.

Osim ove kombinirane momčadi, priliku će dobiti i ovih devet igrača: Subašić, Skoko, Rubil, Pandža, Tomasov, Ibričić, Vukušić, Eliakwu, Oremuš.

Komentirajući izostanke igrača, Miše je istakao kako se Vejićev neće osjetiti jer ima četiri dobra stopera.

Hajdukov trener se osvrnuo na pripremljenost novih igrača:

"Rodić je maksimalno spreman, a Cernat i Eliakwu još nisu. Thiaguinho i Paraiba dolaze sebi, sve su bolji i oni su pojačanja za nas.  Što se tiče Cernata, nije još spreman, a kada bude konkurirat će za momčad. S obzirom na prinove bit će utakmica u kojima ćemo igrati s tri napadača".

"Dinamo je dobar, ali i mi smo"

"Ambicije su uvijek iste, borba za domaće trofeje. Dinamo je zadržao momčad od prošle sezone, iskusniji je za godinu zajedničkog rada, ali mi smo dobri i očekujem ravopravnu borbu za naslov. Dobro smo se pojačali i po meni je završen prijelazni rok." zaključio je Miše usporebu s najvećim rivalom.
 

Pročitajte više